Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Πλωτά φράγματα για την προστασία των λουόμενων στη Χαλκιδική …

Πλωτά φράγματα θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην ακτή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής για την προστασία των λουομένων από σκουπίδια, φύκια, ή φερτά υλικά που καταλήγουν στη θάλασσα από ρέματα της περιοχής.


"Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο που θα υλοπηθεί ώστε να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητά του. Στόχος μας είναι, εφόσον διαπιστωθεί χρήσιμο, να το επεκτείνουμε και σε άλλες ακτές", διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας, όπου έγινε σχετική συζήτηση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 15:14, 6 Ιουνίου 2017).

Μήπως ο Οικισμός πρέπει να παρακολουθήσει την εξέλιξη της προσπάθειας εκ του σύνεγκης και να προετοιμαστεί για την τοποθέτηση ενός τέτοιου φράγματος – αν η όλη προσπάθεια στη Χαλκιδική εξελιχθεί ομαλά και αποτελεσματικά – σε κάποιο απόσταση από την παραλία του Οικισμού;

Υπάρχουν άραγε κατάλληλοι άνθρωποι στον Οικισμό που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν και να εξασφαλίσουν τη διασύνδεση με τους πρωταγωνιστές τους εγχειρήματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: