Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Έχουν και τα σκουπίδια προστάτη ...

Αξιότιμοι,

Διαβάστε τη επιστολή που προέκυψε κατόπιν συζητήσεως με την κα Δεσύλλα - υπεύθυνη καθαριότητος στο ΔΣ του Συνδέσμου του Οικισμού, το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017, στην οδό Αριάδνης μπροστά από τους γεμάτους κάδους και την άθλια εικόνα πέριξ αυτών.

Ελπίζω να συμφωνείτε.

Η πρότασή μας προς το Σύνδεσμο είναι να σταλεί σε όλους τους κάτοικους μέσω ηλ. ταχυδρομείου και να μοιραστούν αντίγραφα σε όλα τα σπίτια.

Το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή, πράγμα
που μας απογοήτευσε.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Οικισμού που θα διαβάσουν το σχέδιο της επιστολής να προτείνουν κάτι καλύτερο, ευφυέστερο ή αποτελεσματικότερο.

Προς το παρόν τα σκουπίδια θα ξεχειλίζουν από τους κάδους ή θα τοποθετούνται από τους κατοίκους εκτός των κάδων και η κατάσταση θα παραμένει απαράδεκτη.                                                                                                

Σ Χ Ε Δ Ι Ο / Πρόταση                                         

                                                                            Χαμοληά, 28 Αυγούστου 2017
Αγαπητοί Συμπολίτες του Οικισμού

Ο Σύνδεσμος Οικισμού Πολυτεχνείου αναγκάζεται να επικοινωνήσει με τους κατοίκους του Οικισμού σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν και να εξουδετερωθούν τα προβλήματα καθαριότητος που αντιμετωπίζονται καθημερινώς.
Οι εικόνες πέριξ των κάδων απορριμμάτων προσβάλλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ομαλής συμβίωσης των οικιστών. Τραγική είναι η εικόνα πρωτίστως στην Οδό Αίγλης και δευτερευόντως στην οδό Αριάδνης.

Έχουμε παρατηρήσει συχνά επισκέψεις οικιστών(;) με αυτοκίνητα στις οδούς Αίγλης και Αριάδνης να αποθέτουν τις σακούλες σκουπιδιών και μάλιστα όχι εντός των κάδων, αλλά διπλά σε αυτούς.

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι ο δήμος απομακρύνει μόνον το περιεχόμενο των κάδων και μόνον εάν το θέλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα σκύψουν πολλές φορές για να απομακρύνουν και τις εκτός των καδών σακούλες.

Πρέπει οι κάτοικοι κάθε δρόμου να αποθέτουν τα απορρίμματά τους στον κάδο του δρόμου τους και μάλιστα εντός αυτού, κλείνοντας το καπάκι. Ο δυνατός αέρας διασπείρει συσκευασίες, χαρτιά, ακόμα και σακούλες και επιδεινώνει τη κατάσταση.

Δεν πρέπει να πετάμε απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι πρέπει να κρατούμε τα σκουπίδια μας εντός του οικοπέδου μας μέχρι να γίνει η αποκομιδή από το δήμο και αδειάσουν οι κάδοι. Είναι υποχρέωσή μας προς τους συγκατοίκους μας και στοιχειώδες δείγμα πολιτισμού.

Ελπίζουμε ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε στις απλές αυτές υποδείξεις και θα εκλείψει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
Ο Γραμματέας του Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: