Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και εμείς ...

Διαβάσαμε την είδηση:

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:15:44 Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 15:37

Δύο «πράσινες» συμφωνίες Κοπελούζου - Shenhua

Δύο συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψε ο όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική Shenhua.

Ειδικότερα:

1. Η Shenhua, μέσω της θυγατρικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Shenhua Renewable Co., Ltd, απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων αιολικών πάρκων που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου και τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Η συνεργασία των δυο ομίλων θα επεκταθεί και στα άλλα αιολικά πάρκα που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου.

2. Υπεγράφη τριμερής συμφωνία (MoU) μεταξύ της Shenhua, της ΔΕΗ ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, για την είσοδο της κινεζικής εταιρίας ως εταίρου στην κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, ΔΕΗ Solar Solutions.

Η Shenhua είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα από συμβατικές αλλά και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

Ευτυχώς που κάτι γίνεται χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι ζηλωτές της εξέλιξης. Και το μένος των ανθρώπων αυτών παραμένει στα καφενεία και στις καφετέριες εν αναμονή του επόμενου μεροκάματου.

Ο καλός Θεός της Ελλάδος κάτι κάνει και αυτός, αν και τελευταία μάλλον βαριέται αφόρητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: