Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020

Ανασκολοπίζουν το καημένο τον Ερασίνο …

Στις 8 Μαρτίου 2020 πήραμε ένα κάθετο δρόμο του κεντρικού Αρτέμιδος- Μαρκοπούλου, χωρίς να γνωρίζουμε που οδηγεί.

Σύντομα βρήκαμε σήματα που έλεγαν «ΟΔΟΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ». Εικόνα 1


 Προχωρήσαμε και φθάσαμε στα έργα. Εικόνα 3 


Τα έργα γίνονται στην οδό  Αγίου Τιμοθέου. Εικόνα 4. 
  

Πουθενά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη:
Ποιο είναι το έργο
Ποιος κατασκευάζει το έργο
Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου
Πότε ολοκληρώνεται το έργο

Στο σημείο που εκτελούνται τα έργα υπάρχει προφανώς αντλιοστάσιο (σωλήνες μεγάλης διαμέτρου, χαρακτηριστικός θόρυβος αντλιών) εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Εικόνα 5


Μπροστά και πίσω από το αντλιοστάσιο έχουν κατασκευαστεί πηγάδια μεγάλης διαμέτρου. Εικόνες 6 και 7


Κάθε λογικός άνθρωπος θα αναρωτηθεί που είναι ο Ερασίνος; Ιδού πως κατάντησε ο μικρός αξιοπρεπής αρχαίος ποταμός. Εικόνα 8 .


 Ένα άθλιο μπετονιένο χαντάκι με τρεχούμενο νερό, ανάλογα προφανώς με την εποχή, εγκλωβισμένο από τους καταπατητές για να αντλούν νερό και να ποτίζουν καλλιέργειες, Μάλλον τίποτε από όλα αυτά δεν είναι γνωστά στο δήμο ή έχουν γίνει με την ενθάρρυνσή του ή την ανοχή του.

Δεν είδαμε πουθενά μηχανήματα του εργολάβου. Ή τα κρύβει ή τα έργα έχουν σταματήσει. Η ματαίωση ή η αναστολή των έργων επιβάλλεται ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, μέχρις αναθεωρήσεως του Νόμου 4258.

Φυσικά κανένας δεν έχει αποβληθεί από την κοίτη του Ερασίνου (εικόνα 9)


παρά το γεγονός ότι έχουν αποζημιωθεί με απόφαση του τότε υπουργού Γεωργίου Σταθάκη (βλέπετε θριαμβευτική ανακοίνωση του δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη - βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2015/03/blog-post_74.html).

Μας μπήκε η ιδέα ότι τα έργα άρχισαν με στόχο να κατακυρωθούν τα «δικαιώματα» των καλλιεργητών να αντλούν τα νερά του Ερασίνου κατά βούληση για άρδευση, για αυτό και τα πηγάδια δίπλα στο σημερινό (άραγε έχει άδεια λειτουργίας;) αντλιοστάσιο). Θα θέλαμε μα μάθουμε αν υπάρχει σύστημα ελέγχου της ποιότητας των υδάτων του Ερασίνου μια και εκεί διοχετεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις επεξεργασμένα ή μη ύδατα από το αεροδρόμιο Αθηνών.

Στη χώρα αυτή μόνον η λογική δεν έχει θέση και οι Νόμοι είναι κουρελόχαρτα. Το δράμα είναι ότι όλοι οι εντελλόμενοι ποιούν τη νήσσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: