Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2007

Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα και οι ελεύθεροι (υποχρεώσεων) Έλληνες παραβάτες του Νόμου!

Το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων των οικοδομικών αδειών ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, αλλά μάλλον τροφοδοτεί το παραπολιτικό ρεπορτάζ και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη παρά τις φανφάρες των προστίμων κλπ., ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί. Πρόκειται βέβαια για εξαιρετικά προκλητική περίπτωση παράβασης καθήκοντος από τους αρμοδίους, αλλά το «σύστημα» είναι εδώ για να προστατεύσει τους εκλεκτούς του κάθε φορά. Αποτέλεσμα οι νομιμόφρονες πολίτες να διαπιστώνουν συνεχώς ότι είναι βλάκες.

Καραμπινάτη απόδειξη αποτελέσουν οι παρανομίες που γίνονται σε οικοδομές του Οικισμού Πολυτεχνείου. Πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν ότι το περιβάλλον τους ανήκει και δεν χρειάζεται καμιά συμμόρφωση με την άδεια και τους κανόνες ανέγερσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η στάση αυτή είναι εξαιρετικά προκλητική και έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη ενός φαύλου κύκλου και τη διαιώνιση των παρανομιών.

Παράλληλα η Πολεοδομία επικαλείται διαρκώς φόρτο εργασίας και έλλειψη στελεχών, ενώ το «σύστημα» τις έχει εφοδιάσει με το άλλοθι, ότι αρκεί υπογραφή του μηχανικού για την έκδοση της σχετικής τελικής άδειας χρήσεως και άρα δεν χρειάζονται αυτοψίες.

Απορία: Τι χρειάζονται στην ελεύθερη κοινωνία μας οι άδειες; Έτσι και αλλιώς ότι θέλει ο καθένας κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: