Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019

Ένας ή πολλοί αγωγοί επεξεργασμένων λυμάτων ...

Ο αγωγός Χαμοληάς για τα αποβλητα Κρωπίας - Παιανίας έγινε πλέον δικός μας, περιουσία μας, φίλος μας και κανείς από τον Οικισμό Πολυτεχνείου δεν ασχολείται με αυτόν.

Είναι σαν το παιδί σου. Το αγαπάς και θα ασχοληθείς ιδιαίτερα μαζί του αν κάτι πάει στραβά. Αλλιώς έχεις το κεφάλι σου μάλλον ήσυχο. Ή νομίζεις ότι δεν έχεις να κάνεις τίποτε.

Η μεγάλη πιθανή ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του Νοτίου Ευβοϊκού, θα προέλθει από τους πολλούς (5-8) συνολικά αγωγούς που θα εκβάλουν στον άμοιρο Νότιο Ευβοϊκό. Με τη σειρά από Βορρά προς Νότο:
  1. Βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων-Ασωπού-δήμου Ωρωπίων
  2. Μαραθώνα-Νέας Μάκρης
  3. Ραφήνας-Πικερμίου
  4. Σπάτων-Αρτέμιδος (Λούτσας)
  5. Κρωπίας-Παιανίας, προφανώς και Μαρκοπούλου.(τώρα σε χωράφια) 
  6. Κερατέας (τώρα σε χωράφια):
  7. Λαυρίου (τώρα μάλλον δίπλα στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Λαυρίου) 
  8. (μάλλον) Καπανδριτίου-Καλάμου- Αγ. Αποστόλων
Δεν είναι ίσως πιο λογικό και καλύτερα ελεγχόμενο να υπάρχει ένας μόνον αγωγός (εφόσον είναι τεχνικά εφικτό) διάθεσης στη θάλασσα που θα εκβάλλει στην περιοχή του Λαυρίου;

Και φυσικά εφόσον έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες αξιοποίησης των επεξεργασμένων σε τριτοβάθμιο επίπεδο λυμάτων. όλων των προαναφερθέντων ΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: