Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Αυγούστου 11, 2019

Υπόγειοι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων στη Χαμοληά …

Τόσα χρόνια και δεν μας πέρασε η σκέψη από τα μυαλό. Κακώς.

Η Χαμοληά ταλανίζεται εδώ και δεκαετίες από τη χωρίς έλεγχο και την τσαπατσουλιά και αδιαφορία των κατοίκων που θεωρούν αξιοπρεπή συμπεριφορά να πετούν τα σκουπίδια τους όπου τους γουστάρει και όπου επιλέγουν, όποια ώρα την ημέρας θέλουν και όποια ώρα τους βολεύει. Πρόκειται δηλαδή για μνημειώδη συμπεριφορά απολίτιστων ανθρώπων που δεν έχουν μάθει να σέβονται τίποτε, να συμβιώνουν και να συνεργάζονται για το κοινό συμφέρον και τη λογική.

Στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου ο δήμος κατά την ανακατασκευή της πλατείας εδώ και πολλά χρόνια τοποθέτησε υπόγειο συγκρότημα συλλογής των απορριμμάτων.



Προτείνουμε και παρακαλούμε το δήμο Μαρκοπούλου να τοποθετήσει ένα τέτοιο σύγχρονο υπόγειο συγκρότημα στο παραλιακό παρτέρι του οικισμού Πολυτεχνείου και έτσι να εξαλειφθεί η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, με αμεσότερο τη πρόκληση πυρκαγιάς.



Ελπίζουμε ότι ο δήμος θα ανταποκριθεί πρόθυμα και άμεσα και θα υλοποιηθεί συντομότατα αυτή η σημαντική και όχι ιδιαίτερα δαπανηρή κατασκευή. Αργότερα ίσως χρειαστεί ανατοποθετηθεί και δεύτερο συγκρότημα στο άνω μέρος του Οικισμού και φυσικά και σε άλλα σημεία της περιοχής.

ΥΓ: Εν τω μεταξύ θέλουμε να επαναλάβουμε την παλιά πρότασή μας: Πετάτε όλα τα οργανικά απόβλητα, τα χόρτα του κήπου και λεπτά κλαδιά αφού τα τεμαχίσετε, σε μια γωνιά του κήπου σας. Με τον καιρό θα αποσυντεθούν και ο όγκος των απορριμμάτων στους κάδους του δήμου θα μειωθεί αισθητά

Δεν υπάρχουν σχόλια: