Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2019

Το Μαρκόπουλο δεν είναι Κινέτα …

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Νοέμβριου 2019, άνοιξαν οι ουρανοί και πλημμύρησαν περιοχές. Έγιναν μεγάλες ζημιές στην Αθήνα,  Κινέτα, στα Δυτικά, στα Βόρεια, στα  Ανατολικά.

Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιηθεί πριν από ημέρες αλλά τα λάθη, οι παραλήψεις, η αδιαφορία, τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, το μπάζωμα, το χτίσιμο πέριξ ρεμάτων και κάθε είδους παράλογες αποφάσεις της σύγχρονης Ελλάδας, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι στη διοίκηση δεν υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και καθοδηγούμενοι από το καθήκον και τη κοινή λογική.

Κατά περίεργο τρόπο ζημιές τουλάχιστον μεγάλης έκτασης δεν έγιναν στο Μαρκόπουλο. Και παρότι ο Ερασίνος φούσκωσε, δεν έκανε ζημιές σε ανθρώπους, ζώα ή καλλιέργειες.

Και όμως οι μάγκες υπουργοί της κυβέρνησης κκ. Σταϊκούρας, Καραμανλής, Χατζηδάκης, Θεοδωρικάκος και Σία θέλουν να ξοδέψουν 50 εκατομμύρια € και βάλε, για «αντιπλημμυρικό του Ερασίνου». Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι θέλουν να καταστρέψουν το βιότοπο της Βραυρώνος, περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, προκειμένου να επιτραπεί αργότερα η ανοικοδόμηση όπως θέλουν οι Μαρκοπουλιώτες. Πράγμα που απαγορεύει και το ΠΔ 199 του 2003.

Ελπίζουμε ότι η κατακραυγή του κόσμου θα τους αποτρέψει από το πολύ ακριβό έγκλημα. Και οι εργολάβοι δεν θα ασελγήσουν επί του Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: