Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2023

Case study το Μάτι για την αποφυγή νέας τραγωδίας …

Τα μέλη της ελληνικής πυρομετεωρολογικής ομάδας Flame του meteo μιλούν στην «Κ» για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Ιταλούς δασολόγους στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών.

INTIME

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι ερευνητές από όλο τον κόσμο βάζουν ακόμα και σήμερα την περιοχή στο μικροσκόπιό τους λόγω της ανείπωτης τραγωδίας που προκλήθηκε. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγες ημέρες, μια ομάδα Ιταλών δασολόγων (D.R.E.Am Italia) επισκέφτηκε το Μάτι, για να ανταλλάξει τεχνογνωσία για το θέμα των πυρκαγιών με την ελληνική πυρομετεωρολογική ομάδα Flame του meteo/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14.02.2023 • 11:39).


Αξίζει να διαβαστεί το εν λόγω άρθρο.

Πέντε χρόνια πέρασαν από το Μάτι και εμείς οι κάτοικοι της Χαμοληάς πρέπει να αναρωτηθούμε τι μάθαμε μέχρι σήμερα, τι κάναμε για να προστατεύσουμε τα δάση της περιοχής μας, ποιες ήταν οι ενέργειες μας προς τις αρμόδιες αρχές, όταν μάλιστα βλέπαμε και βλέπουμε κανενός αρμοδίου το αυτί να μην ιδρώνει.

Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί όμως να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει το σπίτι του και τη γειτονιά του, να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και το δήμο, να ελέγχει τρόπο τινά τις κοινόχρηστες λειτουργίες της περιοχής του, να παρεμβαίνει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν θέματα που χρήζουν αμέσου προσοχής, να μπει στο κόπο να απομακρύνει πλαστικές συσκευασίες και άλλα επικίνδυνα στοιχεία που μεταφέρουν οι άνεμοι ή πετούν άλλοι παλιάνθρωποι και κάθε τι άλλο υπαγορεύει η λογική.

Ως άτομα περιμένουμε όμως και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας καθοδήγηση, συνεργασία και διαβουλεύσεις ως προετοιμασία για τους δύσκολους θερινούς μήνες του έτους.

Προτείνουμε συνάντηση όλων των κατοίκων του Οικισμού μας με θέμα «Πυροπροστασία το 2023. Τι μπορούμε και τι πρέπει να γίνει». Άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: