Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023

Αλλάζει ...υπουργείο η ΕΥΔΑΠ: Ύδατα και αστικά απόβλητα περνούν στη ΡΑΕ - Έρχονται συγχωνεύσεις παρόχων …

Συγχωνεύσεις των παρόχων υπηρεσιών ύδατος φέρνει η υπαγωγή των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών ύδατος στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία θα μετονομαστεί σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ) αφού θα αναλάβει τον έλεγχο και των υπηρεσιών αστικών αποβλήτων.


Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση και εκτός των υπολοίπων ρυθμίσεων ορίζει ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΠ Παγίων «μετακομίζουν» από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μόλις λίγους μήνες μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα … (ethnos.gr, 21.02.2023 16:12).

Τι άραγε σημάνει αυτή η μεταβολή για την αποχέτευσή και την υδροδότηση του Μαρκοπούλου και ίσως ολοκλήρου της Ανατολικής Αττικής;

Η λογική λέει ότι και η ύδρευση και η αποχέτευση πρέπει να ανατεθούν είτε στην ΕΥΔΑΠ είτε σε μια νέα εταιρεία ίσως θυγατρικής της ΕΥΠΑΠ. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων, ενώ η ύδρευση είναι ο πίθος των Δαναΐδων, με τη διαχείριση να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών ή με την αποδεδειγμένη όχι αδυναμία αλλά διαπλοκή των δήμων (βλέπε δημάρχων) με ιδιώτες δημότες και επιχειρηματίες που δεν καταβάλλουν ανελλιπώς και εγκαίρως τα τέλη ύδρευσης. 

Η τριτοκοσμική διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής πρέπει να βρει σοβαρή λύση, όπως έχουν κάνει όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εδώ και δεκαετίες. 

Στο ημερολόγιο ΟικισμόςΠολυτεχνείου υπάρχουν πολλές αναρτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες μας και τις προτάσεις που έχουμε υποβάλλει για το θέμα της ύδρευσης. Καλή ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: