Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023

Καλή και αναγκαία η φροντίδα του Οικισμού, αλλά δεν τα βλέπουν όλα …

Στις 10 Νοέμβριου 2023 είδαν το φως της δημοσιότητας ενέργειες φροντίδας του Οικισμού στο ΒΑΙΜΠΕΡ «Οικισμός Πολυτεχνείου». Ανταλλάχθηκαν συγχαρητήρια και οι συμμετέχοντες στα δρώμενα του Οικισμού, προφανώς είναι τώρα ευχαριστημένοι με την εικόνα του Οικισμου.

Εμείς βλέπουμε και άλλα που μάλλον διαφεύγουν της προσοχής των «ενεργών οικιστών».

Δεν έχουμε εικόνα του συνόλου του Οικισμού, αν και βλέπουμε πολεοδομικές αυθαιρεσίες, απόθεση μεγάλων αντικειμένων που δε παραλαβαίνουν τα απορριμματοφόρα έξω από τους κάδους, πολύ συχνά κλαδέματα οποιαδήποτε εποχή του έτους, πλαστικά και άλλα απορρίμματα πέριξ των κάδων, που ο αέρας τα κυκλοφορεί όπου θέλει, πλαστικές σακούλες και άλλα ελαφρά αντικείμενα πίσω από τους μπλε κάδους στην οδό Αριάδνης.

Η πρότασή μας για διάθεση από το δήμο ενός οδοκαθαριστή 1 ημέρα της εβδομάδα δεν απασχόλησε πότε τους «κυβερνήτες» του Οικισμού. Χρόνια τώρα.

Υπάρχουν όμως και άλλα σοβαρά προβλήματα. Με τις διαρροές νερού, μετά την αποκατάσταση μένουν σπασμένα ρείθρα, λακκούβες στους δρόμους, κακοτεχνίες ή τσαπατσουλιές των συνεργείων επί χρόνια και ζαμάνια. Τα ίδια και με τα συνεργεία του ΟΤΕ. Στο κάτω σημείο του Οικισμού χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα μεταξύ των οδών Αριάδνης και Αίγλης.

Ελπίζουμε να ασχοληθεί κάποιος κάποτε με αυτά, και ευχαρίστως θα προφέρουμε τις υπηρεσίες μας αν ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: