Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Και πάλι για την ύδρευση του Οικισμού …

Φαντάζομαι ότι τα προβλήματα της ύδρευσης του Οικισμού είναι γνωστά σε όλους.
 
Σχετικά πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο Συνεταιρισμός μέτρησε τις καταναλώσεις (μάλλον το 2024) για το διάστημα των ετών 2022 και 2023.
 
Δεν είναι σε γνώση των καταναλωτών ποιες είναι οι τυχόν συμφωνίες με το δήμο Μαρκοπούλου. Υποθέτουμε ότι ο ΣΥΝΠΕ δεν έχει εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το δήμο Μαρκοπούλου για τα έτη 2022 και 2023 τουλάχιστον. Αυτό με τη σειρά του λέει ότι και η ΕΥΔΑΠ δεν έχει εισπράξει - άγνωστο με ευθύνη ποίου- , την αξία του νερού που διαθέτει στους καταναλωτές του νερού του Οικισμού, για κάποια χρόνια.
 
Αναζητήσαμε τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την ύδρευση του Οικισμού και πληροφορηθήκαμε ότι το χρέος για την ύδρευση στα βιβλία του δήμου Μαρκοπούλου τον Ιούλιο του 2023, ανέρχονταν στο ποσό των 1.227.853,13 €, εκ των οποίων 489.788.13 €  προσαυξήσεις.
 
Λογικά το ποσό των 788.065 € πρέπει να έχει εισπραχθεί από τον ΣΥΝΠΕ τα προηγούμενα έτη, ενώ μέρος αυτού θα εισπραχθεί από τους καταναλωτές που πλήρωσαν καθ΄ υπόδειξη του ΣΥΝΠΕ στην εταιρεία πληρωμών WISE στο Βέλγιο.
 
Η κατάσταση είναι μάλλον περιπεπλεγμένη και ο ΣΥΝΠΕ πρέπει άμεσα να συνεργαστεί με τις Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου για να βρεθεί άκρη και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
 
Οι κάτοικοι του Οικισμού, μέλη ή μη του ΣΥΝΠΕ και ανεξάρτητα από αυτόν κατά τη γνώμη μας, πρέπει επειγόντως να βρουν τρόπο σοβαρών διαπραγματεύσεων με το δήμο για την επίλυση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: