Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

Διαχείριση υγρών αποβλήτων του αεροδρομίου ...

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Τζιράνης και το Μέλος κ. Δημήτριος Σωτηρίου, κατόπιν αιτήματός τους, ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Εταιρείας του Αεροδρομίου Αθηνών κ. Γεώργιο Ζαχαριάδη, Τομεάρχη Διοικητικών Υπηρεσιών και Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κ. Παναγιώτη Καραμάνο, Διευθυντή Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, για τα θέματα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων του αεροδρομίου (Βιολογικός Καθαρισμός / ΒΚ).

Οι κκ. Ζαχαριάδης και Καραμάνος διαβεβαίωσαν ότι οι τακτικές δειγματοληψίες στην περίμετρο του αεροδρομίου δείχνουν ανυπαρξία ρύπανσης από τις δραστηριότητες του αεροδρομίου. Τα στοιχεία υποβάλλονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο και μας παρέπεμψαν αν θέλουμε να λαμβάνουμε γνώση των μετρήσεων.

Τα επεξεργασμένα λύματα (~ 1000 m3 ημερησίως) χρησιμοποιούνται για άρδευση των μη επισκέψιμων από το κοινό χώρων του αεροδρομίου.

Τα όμβρια ύδατα συγκεντρώνονται σε παρακείμενη της εγκατάστασης επεξεργασίας του ΒΚ έκταση και μετά σε ρέμα της περιοχής, το οποίο αρχίζει από την περίμετρο του αεροδρομίου, δεδομένου ότι το ανάντι τμήμα του καλύφθηκε από το αεροδρόμιο. (Αεροφωτογραφίες της περιοχής μπορεί να δει κάνεις στις ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ). Το ρέμα αυτό (ίσως πρόκειται για το ρέμα Αγίου Γεωργίου / θα το διευκρινίσουμε σύντομα). Καταλήγει στον Ερασίνο ποταμό!

Παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί και γραπτώς και επανελήφθη και προφορικώς το αίτημα επίσκεψης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, δεν έγινε δεκτό, αλλά η «επίσκεψη» έγινε επί φωτογραφίας.

Η ατμόσφαιρα της συνάντησης ήταν φιλική και έγιναν διαβεβαιώσεις και από τις δύο πλευρές για τη θετική προσέγγιση του θέματος, την αποφυγή ρύπανσης και την προστασία της περιοχής και τη συνεργασία όπου και όταν προκύψει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: