Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2006

Φροντίδα του πρασίνου του Οικισμού ...

Την Μεγάλη Πέμπτη 20 Απριλίου 2006, επισκέφτηκε τον Οικισμό κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ. Σωτηρίου, ο γεωπόνος του Δήμου κ. Χάρης Πέτρου.
Συζητήθηκαν τo θέμα της βαμβακίασης των πεύκων και η φροντίδα του πρασίνου του Οικισμού στο θαλάσσιο μέτωπο.
Για την επέμβαση στο θέμα της βαμβακίασης απαιτείται έγκριση του ΕΘΙΑΓΕ (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης), έγκριση την οποία θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε. Ο Δήμος θα αναλάβει την επέμβαση, η οποία πρέπει να γίνει περί το τέλος Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η επέμβαση θα έχει πειραματικό χαρακτήρα σε περιορισμένο αριθμό δένδρων και θα πρέπει να γίνει συστηματική παρακολούθηση της εξελιξης της ασθένειας.
Το πράσινο στο θαλάσσιο μέτωπο χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση (ιδιαίτερα ο χώρος που ανήκει στον Οικισμό). Διαπιστώσαμε εγκατάλειψη, κοπή θάμνων, έλλειψη φροντίδας από τους περιοίκους. Σκουπίδια και καταστροφή του αυτόματου συστήματος ποτίσματος.
Θα επικοινωνήσουμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Κλεφτογεώργο και θα ζητήσουμε τη διάθεση συνεργείου του Δήμου για την περιποίηση του χώρου. Θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος, αλλά μάλλον το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί.
Συζητήθηκε και το θέμα της φύτευσης κέδρων στα θαλάσσιο μέτωπο και σκίνων και παράλληλη προστασία από τα σκουπίδια και τον ελλοχεύοντα κίνδυνο πυρκαγιάς από πλαστικά μπουκάλια, ασημόχαρτα, συσκευασίες με επίστρωση αλουμινίου και άδεια κουτιά αλουμινίου.
Διαπιστώθηκε επίσης η καύση προφανώς ξερών κλαδιών στο ύψος της οδού Αίγλης 1-3 και επέκταση της φωτιάς στο παρακείμενο παρτέρι σε μήκος 20 περίπου μέτρων. Η ενέργεια αυτή και το αποτέλεσμα δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η καύση ακόμα εκτός της αντιπυρικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: