Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

24 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Πάρκων

Μια τέτοια ημέρα θα έπρεπε να γίνεται σειρά εκδηλώσεων στην περιοχή της Βραυρώνος με επίκεντρο το Αττικό Πάρκο.

Αντίθετα «Άκρα του τάφου σιωπή». Καμιά ανακοίνωση, δελτίο τύπου, εκδήλωση ή έστω αναφορά.

Όλοι οι αρμόδιοι προφανώς καθεύδουν. Καθεύδουν και οι ταγοί μας.

Οι κκ. Βουλευτές Αττικής δεν απαντούν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος δεν απαντά, η Περιφέρεια δεν απαντά, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής δεν απαντά, ο Δήμος δεν απαντά, το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν απαντά ...

Φαίνεται ότι όλος ο κρατικός και δημόσιος μηχανισμός κοιμάται ή δίνει την εντύπωση ότι κοιμάται, με πρόθεση ίσως να αποκοιμίσει και όλους τους πολίτες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Αττικό Πάρκο δεν «υφίσταται» από το 2003 που εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 199. Μήπως υπάρχει αποχρών λόγος; Μπορούν οι κκ. Αρμόδιοι να απαντήσουν πειστικά;

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να εξελιχθεί το Αττικό Πάρκο σε πόλο έλξης των πολιτών και να αναδειχθεί σε περιβαλλοντολογικό, πολιτιστικό και υπόδειγμα αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής και της Μεσογείου (τουλάχιστον).

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: