Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Η μικροχωματερή ζει και βασιλεύει...

Τα χρόνια περνούν αλλά η μικροχωματερή του κάμπινγκ των τροχόσπιτων παραμένει ακλόνητη, αγέρωχη και ανατροφοδοτούμενη.

Ο Δήμος μια φορά περίπου το μήνα την αδειάζει, αλλά αυτή ποτέ δεν πεθαίνει και επανέρχεται νεότερη, περισσότερο προκλητική ανάλογα με την εποχή και βγάζοντας μονίμως τη γλώσσα σε όσους πιστεύουν ότι είναι δυνατόν ποτέ να απομακρυνθεί. Φαίνεται ότι έβγαλε ρίζες και σε λίγο θα ανταγωνίζεται σε ηλικία την Ιφιγένεια και τον ναό της Βραυρωνίας Αρτμέμιδος - μνημείο των νεοελλήνων και του σύγχρονου πολιτισμού τους.

Κανείς δεν την βλέπει, ακόμα και οι μεγιστάνες της περιοχής που φαίνεται ότι ελκύονται από τη δυναμικότητά της και τη θρασύτητά της και γι’ αυτό την ταΐζουν και τη συντηρούν.

Η αγωνία μας είναι ότι κάποτε η τύχη θα μας εγκαταλείψει και θα γίνει αιτία εμπρησμού του πανέμορφου δάσους που τόσοι και τόσοι εποφθαλμιούν για οικόπεδα. Γράφουμε επί χρόνια στους αρμοδίους αλλά αυτοί «αγρόν αγοράζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: