Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021

Πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο στην ύδρευση του Οικισμού...

Η παρατεταμένη περίοδος κατά την οποία δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη ύδρευση του Οικισμού και σε συνδυασμό με την άρνηση του δήμου να επιλύσει το πρόβλημα, δημιουργεί ανησυχία και φόβους για το μέλλον του Οικισμού. 

Εν τω μεταξύ τα χρέη του ΣΥΝΠΕ προς το δήμο συσσωρεύονται και οι προσαυξήσεις λόγω καθυστερήσεων αποπληρωμής της ΕΥΔΑΠ είναι και γίνονται καθημερινώς περισσότερο δυσβάσταχτες, στερώντας παράλληλα από τον Οικισμό πολύτιμους πόρους. 

Ως ενδιάμεση λύση και προσωρινή επίλυση του προβλήματος, προτείνω να ζητήσει ο ΣΥΝΠΕ όλοι οι καταναλωτές ύδατος του Οικισμού να καταβάλλουν στον λογαριασμό που διατηρεί ο ΣΥΝΠΕ στη Τράπεζα ΑΛΦΑ, ποσό που θα είναι ίδιο με τη κατανάλωση ύδατος του έτους 2019. 

Έτσι θα αποπληρωθεί άμεσα ο δήμος και θα αποκατασταθούν οι απαραίτητες καλές σχέσεις. Στην επόμενη καταμέτρηση, και εφόσον δοθούν στον ΣΥΝΠΕ τα βιβλία της διαχείρισης της ύδρευσης, θα γίνει συμψηφισμός αν υπάρχουν διαφορές προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην κατανάλωση του 2020. 

Ελπίζουμε ότι θα υιοθετήσετε την πρότασή μας και θα επιλυθεί τουλάχιστον προσωρινά το ακανθώδες πρόβλημα που προκάλεσε η διαχείριση Μ. Βουτσά.

Αν δε σας αρέσει η πρότασή μας, πείτε μας τη δική σας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ορθότατη η πρόταση.
εκτός από τις προσπάθειες του συνεταιρισμού απαιτείται και η συνδρομή και κατανόηση των οικιστών στη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης γενικά Μόνο η ανάληψη της συνολικής διαχείρισης του δικτύου από τον Δήμο Μαρκοπούλου θα επιλύσει ικανοποιητικά και μόνιμα το θέμα.
Μόνο ο Δήμος (πέραν της ΕΥΔΑΠ) διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία.

Μέχρι να ολοκληρωθεί, αν και πότε, η παράδοση του δικτύου στο Δήμο πρέπει οικιστές που εξακολουθούν να είναι μέλη του συνεταιρισμού να μετέχουν του διοικητικού συμβουλίου ώστε από κοντά να επιβλέπουν, ελέγχουν και προωθούν το αίτημα παράδοσης του δικτύου και να διαχειρίζονται το δίκτυο επ΄ οφελεία των ιδίων και του συνόλου των υδροδοτούμενων οικιστών.

Κωνστατίνος Κοροντζής