Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Ευτυχώς υπάρχουν και ευγενείς και προβληματισμένοι κάτοικοι στον Οικισμό …

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, γυρίζοντας μετά το μεσημέρι από το μπάνιο είδαμε μια κυρία συνοδευόμενη από δύο μικρά παιδάκια να μαζεύουν διάφορα αντικείμενα που ρυπάνουν οπτικώς και κυριολεκτικώς το οικόπεδο επί της οδού Πολυτεχνείου. μεταξύ των οδών Αίγλης και Αριάδνης. 

Τη ρωτήσαμε για την πρωτοβουλία της και μας είπε ότι είναι από την οικογένεια της οδού Δανάης, που και στο παρελθόν αγανάκτησε με τη κατάσταση πέριξ των μπλε κάδων της οδού Αίγλης και δύο κυρίες αποφάσισαν να καθαρίσουν τη κατάσταση. 

Και εμείς πριν πολλές ημέρες μαζέψαμε τα σκουπίδια που άξεστοι και χωρίς Παιδεία κάτοικοι του Οικισμού πετούν έξω απο τους κάδους της οδού Αίγλης (διαβάστε την ανάρτηση https://vravronapoly.blogspot.com/2021/06/blog-post.html ). 

Είναι ντροπή ο Οικισμός να ρυπαίνεται από τους κατοίκους του, αλλά και από διερχόμενους, σε πολύ μικρότερο όμως βαθμό. Αυτή η εξαιρετική περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ενώ θα έπρεπε να είναι οικολογικό πρότυπο, δε διαφέρει δυστυχώς από καμιά άλλη περιοχή της Ελλάδος. Επικρατεί η γνωστή συμπεριφορά: «καθαρό το οικόπεδό μου και πετώ τα πάσης φύσεως απορρίμματά μου στο διπλανό οικόπεδο». 

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Κυρία για τον κόπο της. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι στον Οικισμό. 

Σε κάθε περίπτωση η αδιαφορία των κάτοικων του Οικισμού γενικώς για τους δημόσιους χώρους, είναι παροιμιώδης. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: