Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021

Να πάρουμε θέση για το αντιπλημμυρικό του Ερασίνου και το μέλλον της περιοχής …

Ο Οικισμός δεν πρέπει να ασχολείται μόνον με τα προβλήματα του Οικισμού. 

Πρέπει να έχει άποψη και θελήσεις και για τα προβλήματα που αφορούν την περιοχή.

Η περιοχή μας είναι εξαιρετική, με θαυμάσιο, σχεδόν ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον και είναι πάρα πολλοί αυτοί που την εποφθαλμιούν και με κύριο στόχο να την οικοπεδοποιήσουν.

Δεν είναι προς τιμή κανενός ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για την περιοχή και τα έργα που εκτελούνται, ερήμην των κατοίκων και κυρίως επειδή ενέχουν σημαντικότατους κινδύνους για το Περιβάλλον και τις οικολογικές διαστάσεις της περιοχής.

Το αντιπλημμυρικό του Ερασίνου ποταμού, έργο άχρηστο και πολυδάπανο, θα είναι καταστροφικό για την περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος και το μοναδικό της Βιότοπο. Παρακολουθείστε τα διαδραματιζόμενα στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΛΟ Βραυρώνος στο https://attikoparko.blogspot.com/

Επίσης ο μεγάλος πληθυσμός και η συνεχής ανάπτυξη της δημοτικής ενότητας Αρτέμιδος, του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος είναι μια δυνητική απειλή και πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση.

Ελπίζουμε ότι το νέο ΔΣ του Συνδέσμου να ασχοληθεί και με αυτά τα θέματα και να μας καθοδηγήσει προς ένα καλό και ελπίζουμε σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: