Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022

Δε θα την πούμε απογοήτευση, αλλά οι θετικές εξελίξεις και προοπτικές είναι περιορισμένες …

Ο λόγος για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. 

Είχαμε και έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη διαμόρφωση ενός νέου θετικού κλίματος στον Οικισμό, μετά τη χαμένη σχεδόν 2-ετία της προηγούμενης διοικήσεως του Συνδέσμου και τα απαράδεκτα γεγονότα της παράνομης και προσβλητικής επί χρόνια για τους Οικιστές διαχείρισης της ύδρευσης του Οικισμού, που αποκαλύφθηκε το 2018.

Περιμέναμε ότι κάθε μήνα μετά από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ (Καταστατικό), θα υπάρχει πληροφόρηση των Οικιστών για τις δραστηριότητες του ΔΣ. Θα είχαμε ενημερωθεί για τις προτεραιότητες και τα θέματα που είναι στα ενδιαφέροντα του ΔΣ του Συνδέσμου και  τους στόχους και για τα οποία θα υπήρχαν προτάσεις για τη στρατηγική επίλυσης και ο προτεινόμενος ενδεικτικός χρονικός ορίζοντας επίλυσης.

Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις απόψεις του ΔΣ και τη στρατηγική που ακολουθεί και θα επιμείνουμε ότι στις συνεδριάσεις του ΔΣ πρέπει να καλούνται να συμμετάσχουν και τα αναπληρωματικά Μέλη του ΔΣ.  Άλλωστε πως θα μπορεί ένα αναπληρωματικό μέλος να αντικαταστήσει κωλυόμενο τακτικό μέλος, αν δεν μετέχει των συνεδριάσεων του ΔΣ;

Οι εξελίξεις στο αποχετευτικό και ο ανασκολοπισμός του Ερασίνου και του Βιότοπου Βραυρώνος συντελείται με μένος από τον εργολάβο και το υπουργείο Υποδομών – όλοι ασφαλώς βλέπουν τα θηριώδη μηχανήματα επί το καταστροφικό έργο, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο -  είναι δραματικές για την περιοχή της Χαμοληάς/Βραυρώνος. Οι κινήσεις όλων όσων πιστεύουν ότι το αντιπλημμυρικό έργο Ερασίνου είναι άχρηστο και καταστρεπτικό, περιορίζονται κάθε μέρα που περνά. Όσον αφορά τα λύματα του δήμου Σαρωνικού υπάρχει εξαπάτηση των κατοίκων του δήμου Μαρκοπούλου και από τον δήμο, αλλά και την ΕΥΔΑΠ, το υπουργείο υποδομών και την Περιφέρεια, αποφασίζοντας κρυφίως και με σκοτεινά κριτήρια χωρίς ενημέρωση, πληροφόρηση και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και τους πληττόμενους.

Το ερώτημα είναι σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: