Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022

Οικολογική συνείδηση στον Οικισμό μας …

Δείτε πρώτα τις πρόσφατες φωτογραφίες και μετά θα κάνουμε το σχόλιό μας…


Ο καλός συν-οικιστής μας, πέταξε το άχρηστο στρώμα του δίπλα στου πράσινους κάδους της οδού Αίγλης. Δυστυχώς οι κάδοι δεν έχουν ακόμα μάθει να μιλούν και να προσπαθούν να τους αποτρέπουν (και αργότερα ελπίζουμε να επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα και μομφές). Ίσως με την επέκταση των υπηρεσιών 5G, να γίνει και αυτό γρήγορα. 

Το στρώμα παρέμεινε εκεί για αρκετές ημέρες. Στις 21 Ιουλίου το πρωί κυλιόταν επάνω στο στρώμα ένας σκύλος από τους μόνιμους κάτοικους της διασταυρώσεως Αίγλης και Πολυτεχνείου και απολάμβανε τις ξάπλες του. 

Το απόγευμα της 22ας Ιουλίου, κάποιος άγνωστος σε εμάς, απομάκρυνε το επίτευγμα  και την προσφορά του συμπολίτη μας, στην κοινότητα. 

Ευχαριστούμε τον λαμπρό αυτό συν-οικιστή μας που φροντίζει τα ζώα του Θεού, όπως αποδεικνύεται, αλλά υποχρεώνει όλους τους υπολοίπους να βλέπουν το θλιβερό θέαμα  το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια αισθητικής, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, οικολογίας και συμβίωσης με άλλους πολίτες. 

Δε γνωρίζουμε ακόμα ποιος άλλος θεωρεί ότι μπορεί να πετά στο απέναντι πεζοδρόμιο και στην Αλέα τα κλαδέματα του, όπως φαίνεται στη μία από τις 3 φωτογραφίες. 

Δε γνωρίζουμε ποιοι συμβάλλουν καθοριστικά στη συγκέντρωση απορριμμάτων πέριξ των κάδων και γιατί δεν είναι σε θέση να τα πετούν μέσα στους κάδους (3η φωτογραφία). Ανικανότης; Αναίδεια; Πρόκληση;  

Σε όλους αυτούς αξίζει έπαινος και τα θερμότερα των συγχαρητηρίων μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια: