Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Αυγούστου 16, 2022

Ατελής αποψίλωση και ο κίνδυνος μεγάλος … στάλθηκε αρμοδίους, υπουργούς κλπ. 16/08/2022 …

Στις 14 Αυγούστου κάναμε ένα περίπατο προς το τέλος του παραλιακού δρόμου της Χαμοληάς. 

Πριν ένα έτος έγινε μια προσπάθεια αποψίλωσης των παρυφών του δρόμου για να μειωθούν οι πιθανότητες έναρξης πυρκαγιάς και τοποθετήθηκε μια πινακίδα αναγγέλλουσα την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων μετά την παραλιακή καφετέρια/εστιατόριο (ελπίζουμε να έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας). Η πινακίδα δε που έχει τοποθετηθεί πρέπει να αυξηθεί σε κατάλληλο μέγεθος, να υπάρχει ηλιακή ηλεκτρική φωταψία και ίσως ηχητικό μήνυμα. Η τοποθέτηση και βίντεο κάμερας καταγραφής κάθε ατόμου ή/και αυτοκινήτου που θα παραβιάζει τους περιορισμούς, είναι πλέον απαραίτητη. 

Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη. Ξερά χόρτα παντού και η αποψίλωση όνειρο θερινής νυκτός. Η κατάσταση έξω δε από τις κατασκηνώνεις ΜΑΡΚΟ είναι επιεικώς προσβλητικές για αρχές, υπευθύνους, ΜΑΡΚΟ, δήμο, Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια και άλλους (προφανώς άσχετους ή ακατάλληλους) αρμοδίους. 

Η σημερινή κατάσταση πρέπει να διευθετηθεί και να μπουν άμεσα συνεργεία απομάκρυνσης των κλαδιών κυρίως πεύκων και πικροδαφνών που εφάπτονται στο έδαφος. Και να απομακρυνθεί πάραυτα η ξερή βλάστηση. 

Οι κίνδυνοι για το δάσος είναι μεγάλοι και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση. Ελπίζουμε να μη κλάψουμε κάποτε για το καμένο πανέμορφο δάσος της Χαμοληάς. 

Έτσι θα έκανα εγώ αν ήμουν αρμόδιος, εκτός και αν προσδοκώ τη δασική πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: