Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2022

Τιμολόγηση της κατανάλωσης νερού στον Οικισμό …

Έχουμε και στο παρελθόν ανακινήσει το θέμα των χρεώσεων της ύδρευσης, αλλά δεν μας τίμησε κάνεις με την απάντησή του ή την τυχόν εναλλακτική πρότασή του.

Η αρχική πρότασή μας …

Τρίτη, Μαρτίου 02, 2021

Πρόταση για τη χρέωση της κατανάλωσης ύδατος στον Οικισμό …

Η λεπτομερέστερη πρότασή μας έχει ως εξής:

Εφόσον ο δήμος έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς του ΣΥΝΠΕ, τα χρήματα των πληρωμών για την κατανάλωση του 2022 θα πάνε κατ΄ ευθείαν στα ταμεία του δήμου.

Κατά συνέπεια οι καταναλωτές πρέπει να χρεωθούν με το τιμολόγιο του δήμου.

Από αυτόν που θα αναλάβει τις μετρήσεις της κατανάλωσης του 2022 θα πρέπει να ζητηθεί να υπολογιστεί η οφειλή με βάση το 1€ ανά κυβικό (χρέωση του ΣΥΝΠΕ μέχρι το 2021) και με χρέωση τη δαπάνη ανά κυβικό που χρεώνει η ΕΥΔΑΠ το δήμο + την επιβάρυνση του δήμου για τα έξοδα συντήρησης (αν υπάρχει τέτοια). Η διάφορά μεταξύ των δυο χρεώσεων δεν θα πρέπει να καταβληθεί στο δήμο αλλά στον Σύνδεσμο.

Σε περίπτωση που ο δήμος δεν δεχτεί τον προηγούμενο διακανονισμό/χρέωση και επιβάλλει αναλογική χρέωση σύμφωνα με τα ισχύοντα στο δήμο (και την ΕΥΔΑΠ), οι καταναλωτές θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν στο δήμο το ποσό που θα ορίσει και σε λογαριασμό που θα υποδείξει. Η διαφορά όμως της πρώτης προσέγγισης προτείνουμε να αποδοθεί και πάλι στο Σύνδεσμο ως εισφορά στο Ταμείο του Συνδέσμου. Αυτό το ποσό θα είναι πλέον των 50 € (δε συζητούμε την αύξηση της συνδρομής στα 80€) της ετήσιας συνδρομής στο Σύνδεσμο.

Υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την καταμέτρηση των καταναλώσεων που συνήθως γίνεται μέχρι τώρα κατά μήνα Νοέμβριο, για να οριστικοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική,  σε συνεργασία με τους αρμοδίους του δήμου.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του ΔΣ το Συνδέσμου.

ΥΓ1: Εφόσον ο ΣΥΝΠΕ έχει εκχωρήσει αδαπάνως στο δήμο την ιδιοκτησία του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού, είναι πλέον ευθύνη του δήμου να ελέγξει αν όλα τα ρολόγια αντιστοιχούν σε καταναλωτές, αν όλοι οι καταναλωτές εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αν όλοι οι μετρητές λειτουργούν κανονικά και αν υπάρχουν τυχόν παράνομες συνδέσεις

ΥΓ2: Λογικά οι καταμετρήσεις της κατανάλωσης πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα του δήμου (και ΕΥΔΑΠ, τριμηνίες;), ώστε να μην υπάρχουν υπερβολικές χρεώσεις. Τις δαπάνες καταμετρήσεων και έκδοσης λογαριασμών θα πρέπει να αναλάβει ο Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: