Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Ιουλίου 30, 2024

Ύδρευση, ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ οι σύγχρονοι δυνάστες χωρίς λογική και ευθύνες …

Στον Οικισμό Πολυτεχνείου στο δήμο Μαρκοπούλου την Παρασκευή 26 Ιουλίου, εμφανίστηκε συνεργεία του ΟΤΕ προκειμένου να εντοπίσει βλάβη την οποία είχαμε αναφέρει πριν ένα περίπου μήνα.
 
Καθώς πηγαίναμε προς την παράλια και γύρω στις 10 πμ. διαπιστώσαμε ένα αλλοδαπό εργάτη μέχρι τη μέση στο νερό σε εκσκαφή, σε σημείο όπου υπήρχαν ορύγματα που άφησε ανοιχτά ο ΔΕΔΔΗΕ εδώ και 15 τουλάχιστον ημέρες, λόγω έργων υπογειοποίησης των γραμμών μεταφοράς μεσαίας τάσεως.
 
Δε γνωρίζουμε αν ήταν ο δράστης του προβλήματος. αλλά προσπαθούσε απεγνωσμένα να σταματήσει μεγάλη διαρροή του νερού. Δίπλα ένα αυτοκίνητο του ΟΤΕ με κάποιο στη θέση του οδηγού να τηλεφωνεί προφανώς στο δήμο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο χείμαρρος της διαρροής. Ταυτόχρονα αφίχθη και δεύτερο μεγαλύτερο όχημα του ΟΤΕ, που δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτε.
 
Μετά από 40-50λετπτα εμφανίστηκε όχημα του δήμου που προσπαθούσε να βρει τις κατάλληλες βάνες για να σταματήσει η παροχή και η διαρροή νερού. Τελικώς επετεύχθη.
 
Ενημερωθήκαν οι κάτοικοί μέσω ΒΑΙΜΠΕΡ ότι το απόγευμα αναμένονταν η επισκευή της βλάβης, η οποία και πραγματοποιήθηκε περί τις 7 μμ.
 
Μέχρι και σήμερα τα ορύγματα παραμένουν ως είχαν την ημέρα της βλάβης και κανείς δεν είναι ενήμερος πότε θα αποκατασταθεί ο δρόμος και το πεζοδρόμιο. Η βλάβη του ΟΤΕ παραμένει ακόμα και στις 30 Ιουλίου 2024.
 
Η τραγική διαπίστωση είναι ότι στο ίδιο σημείο περνούν υποδομές 3 φορέων με ανύπαρκτη  σήμανση, σχέδια και απαράδεκτη συμπεριφορά των συνεργείων των φορέων που καταδυναστεύουν τους πολίτες.
 
Το απαράδεκτο αυτό αλλά συχνό στην περιοχή συμβάν, μας έδωσε την εξής ιδέα:
Κάθε φορέας να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα στα καλώδια, σωληνώσεις και τις όλες υπόγειες γραμμές μεταφοράς ώστε να είναι άμεσα κατανοητή η αντιμετώπισή τους και η ειδοποίηση της αντίστοιχης υπηρεσίας προς άμεση επέμβαση.
 
Βέβαια παραμένει το ερώτημα αν διαθέτουν οι 3 συγκεκριμένοι φορείς τα κατάλληλα μηχανήματα ανίχνευσης των υπογείων εγκαταστάσεων ώστε να αποφεύγονται οι επιβλαβείς και μεγάλη δαπάνης άσκοπες επεμβάσεις;

Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μαρκοπούλου στις 18 Ιουλίου 2024 …

Στις 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μαρκοπούλου συζητήθηκε η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για την ανάληψη των έργων του αποχετευτικού και του έργου της υδροδότησης του δήμου Μαρκοπούλου.
 
Η Ημερήσια Διάταξη είναι αναρτημένη στο https://www.markopoulo.gr/wp-content/uploads/2024/07/20-18-7-2024.pdf.
 
Οι εισηγήσεις του δημάρχου κ. Κ. Αλλαγιάννη είναι θετικές και για τα δύο θέματα.
 
Πρώτα συζητήθηκε το αποχετευτικό. Η απόφαση που ελήφθη είναι υπέρ της ανάληψης των έργων αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ, κατά πλειοψηφία.
 
Ζητήσαμε να λάβουμε το λόγο, μας δόθηκε και είπαμε:
 

Έχουμε μια εξαιρετική πρόταση από την ΕΥΔΑΠ.

Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί αυτή η προσφορά;

Το τίμημα είναι προφανώς η μεταφορά των λυμάτων του παραλιακού μετώπου του δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας. Εντελώς πρόσφατα προστέθηκαν και τα λύματα του παραλιακού μετώπου του δήμου Κρωπίας. Ερώτημα προς το ΔΣ και δη το δήμαρχο κ. Αλλαγιάννη: Ποια είναι η στρατηγική διαπραγματεύσεων και τι περιλαμβάνει;

Με διέκοψε άκομψα η πρόεδρος τοτ ΔΣ κα Δήμητρα Δράκου, πριν καλά καλά τελειώσουμε τη φράση μας, λέγοντας ότι "τα θέματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στην ΗΔ και άρα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Το μόνο θέμα κατά την ΗΔ είναι η αποδοχή ή όχι της προτάσεως της ΕΥΔΑΠ". 

Δήλωσα ότι έχω συντάξει υπόμνημα και θα το καταθέσω. 

Ζήτησα να περιληφθεί και το αποχετευτικό της Χαμοληάς στα προς συζήτηση θέματα, 

Το Υπόμνημα μου κατατέθηκε στην επομένη και έλαβε αρ, πρωτοκόλλου. Μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ … 

Κατόπιν συζητήθηκε το θέμα της ύδρευσης. Ελέχθησαν διάφορα και η απόφαση είναι κατά πλειοψηφία θετική υπέρ της ανάληψης της υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ. 

Ζήτησα και πάλι να περιληφθεί στις διαπραγματεύσεις και η υδροδότηση των οικισμών της Χαμοληάς. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις νέες ανακοινώσεις του δήμου επί των θεμάτων.

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Στου κουφού την πόρτα …

Απευθύναμε την επιστολή που ακολουθεί σε πολλούς αρμοδίους. Ελπίζουμε ότι κάποιος θα φιλοτιμηθεί και θα ληφθούν τα κατάλληλα κι αποτελεσματικά μέτρα.

________________________________

Προς τους αρμοδίους … υπ. Κλιματικής Κρίσης, Περιφέρεια, Δήμο, υπ. Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΟΦΥΠΕΚΑ, … στάλθηκε 14/07/2024 …

Πληροφορηθήκαμε ότι άρχισε να λειτουργεί η κατασκήνωση της ΧΕΝ στη Χαμοληά Βραυρώνος. 

Η κατασκήνωση είναι εντός του δάσους της Χαμοληάς και υπάρχει μια μόνον είσοδος/έξοδος από τον παραλιακό δρόμο Χαμοληάς. 

Τα μέχρι σήμερα μέτρα επιτήρησης, ελέγχου και προστασία του δάσους είναι μάλλον ατελή και Αστυνομία και Πυροσβεστική έρχονται στην περιοχή μόνον κατόπιν καταγγελιών και επιμόνων εκκλήσεων των κατοίκων. Το Λιμενικό αγνοείται. 

Θέλουμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά είναι ασφαλή εντός της κατασκήνωσης, δεν κινδυνεύουν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι κατάλληλα σχεδιασμένα και έχουν γίνει ασκήσεις εκκένωσης και ασφαλούς απομάκρυνσης όλων, για την απευκταία περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο άγνωστοι οργανώνουν πάρτι με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στην παραλία Μικρή Χαμοληά όσο και στη κορυφή της Χερσονήσου, απέναντι στους Οικισμούς Πολυτεχνείου και Άρτεμις. 

Η χωρίς άδεια των αρχών νυχτερινές συγκεντρώσεις, αναγνώστου αριθμού ανθρώπων σε δασική έκταση και σχεδόν επαφή με το δάσος της Χαμοληάς εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους έναρξης πυρκαγιάς και πρέπει να σταματήσουν αμέσως και να επιβληθεί σε όλους ο Νόμος. Προφανώς η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων μέχρι πρωίας συνεπάγεται και επιχειρηματικές πρακτικές και ανεξέλεγκτη ρύπανση. Το μείζον όμως θέμα είναι η προστασία των κατοίκων και των παιδιών των κατασκηνώσεων. 

Κάνουμε και πάλι έκκληση στους αρμοδίους να επέμβουν αμέσως και αποτελεσματικά. 

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Μας αφορά και πρέπει να πειστεί ο δήμος να ικανοποιήσει και αιτήματα των κατοίκων της Χαμοληάς ...

Συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Μαρκοπούλου στις 18 Ιουλίου 2024 …

Μας πληροφόρησαν και διαβάσαμε την Ημερήσια Διάταξη της Συνεδριάσεως και αντιλαμβανόμαστε ότι ο δήμος βρίσκεται ενώπιον πολύ σημαντικών αποφάσεων.

Οι εισηγήσεις του δημάρχου κ. Κ. Αλλαγιάννη είναι θετικές υπέρ της ανάθεσης στην ΕΥΔΑΠ των δυο πολυσυζητημένων και αναγκαίων έργων του δήμου, του αποχετευτικού και της υδροδότησης. Βλέπετε Αποχέτευση Πόρτο Ράφτη και Υδροδότηση Μαρκοπούλου . 

Σχεδιάζουμε να παρευρεθούμε στη συνεδρίαση και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας.

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

Οικιστές σαν τον Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Γεώργιο Κρανιά φροντίζουν τοι Οικισμό και άλλοι συστηματικά τον ρυπαίνουν …

Τη Κυριακή 30 Ιουνίου είδαμε το κ. Κρανιά και τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αηδηνιώτη επί το έργο, να εποπτεύουν τα βαρέα μηχανήματα του δήμου που είχαν αφιχθεί στον Οικισμό για να απομακρύνουν την απαράδεκτη κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οικιστές λίγο πάνω από την Αριάδνης, σε οικόπεδο άλλου οικιστή.
 
Περιττό να πούμε ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων όσων συσσωρευτεί επί ημέρες πήγε σχεδόν στράφι μια και το βραδάκι με το σκοτάδι κάποιος μάγκας άφησε και πάλι ίσως και δέκα μαύρες σακούλες, για να τις απομακρύνουν οι υπηρέτες τους. Ίχνος ντροπής.
 
Στο ΒΑΙΜΠΕΡ δια διαβάσαμε και την ανάρτηση του κ. Κρανιά που απαριθμούσε τις προσπάθειες να παραμείνει ο Οικισμός φροντισμένος και καθαρός από τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες οικιστών που κρύπτονται, ρυπάνουν, δε θέλουν να συνεργαστούν με του υπολοίπους και είναι τσιγγούνηδες (κοινώς  τσιφούτηδες) αφού ένας κάδος του δήμου για να απομακρύνει κλαδέματα και υπολείμματα κήπου από πληροφορίες που έχουμε, κοστίζει 35 €.
 
Οφείλουμε να επαινέσουμε ειδικά τον κ. Κρανιά αλλά και όλους όσους μιχθούν για τη φροντίδα του Οικισμού.
 
Για κάποιο λόγο αυτά που συμβαίνουν όμως στην Αίγλης δεν τυχαίνουν της προσοχής κανενός. Ιδού μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα:
 
Ίσως υπάρχουν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος …
 
Το πρόβλημα του δημοτικού φωτισμού στο κάτω μέρος του οικισμού δεν έχει ακόμα βρει λύση. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αυτόματη λειτουργία του.