Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Στου κουφού την πόρτα …

Απευθύναμε την επιστολή που ακολουθεί σε πολλούς αρμοδίους. Ελπίζουμε ότι κάποιος θα φιλοτιμηθεί και θα ληφθούν τα κατάλληλα κι αποτελεσματικά μέτρα.

________________________________

Προς τους αρμοδίους … υπ. Κλιματικής Κρίσης, Περιφέρεια, Δήμο, υπ. Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΟΦΥΠΕΚΑ, … στάλθηκε 14/07/2024 …

Πληροφορηθήκαμε ότι άρχισε να λειτουργεί η κατασκήνωση της ΧΕΝ στη Χαμοληά Βραυρώνος. 

Η κατασκήνωση είναι εντός του δάσους της Χαμοληάς και υπάρχει μια μόνον είσοδος/έξοδος από τον παραλιακό δρόμο Χαμοληάς. 

Τα μέχρι σήμερα μέτρα επιτήρησης, ελέγχου και προστασία του δάσους είναι μάλλον ατελή και Αστυνομία και Πυροσβεστική έρχονται στην περιοχή μόνον κατόπιν καταγγελιών και επιμόνων εκκλήσεων των κατοίκων. Το Λιμενικό αγνοείται. 

Θέλουμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά είναι ασφαλή εντός της κατασκήνωσης, δεν κινδυνεύουν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι κατάλληλα σχεδιασμένα και έχουν γίνει ασκήσεις εκκένωσης και ασφαλούς απομάκρυνσης όλων, για την απευκταία περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο άγνωστοι οργανώνουν πάρτι με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στην παραλία Μικρή Χαμοληά όσο και στη κορυφή της Χερσονήσου, απέναντι στους Οικισμούς Πολυτεχνείου και Άρτεμις. 

Η χωρίς άδεια των αρχών νυχτερινές συγκεντρώσεις, αναγνώστου αριθμού ανθρώπων σε δασική έκταση και σχεδόν επαφή με το δάσος της Χαμοληάς εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους έναρξης πυρκαγιάς και πρέπει να σταματήσουν αμέσως και να επιβληθεί σε όλους ο Νόμος. Προφανώς η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων μέχρι πρωίας συνεπάγεται και επιχειρηματικές πρακτικές και ανεξέλεγκτη ρύπανση. Το μείζον όμως θέμα είναι η προστασία των κατοίκων και των παιδιών των κατασκηνώσεων. 

Κάνουμε και πάλι έκκληση στους αρμοδίους να επέμβουν αμέσως και αποτελεσματικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: