Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2006

Τα λύματα έρχονται στη Βραυρώνα ...

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 22 Μαίου 2006 συζητήθηκε στη Νομαρχία και εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Δήμου Μαρκοπούλου για το ΚΕΛ Μερέντας.

Κατά τη συνήθη τακτική και παρά το Νόμο, Δήμος και Νομαρχία δεν δημοσιοποίησαν την απόφαση!

Προσπαθούμε να ελέγξουμε την είδηση, αλλά κάπως έτσι θα μας έρθει: ΞΑΦΝΙΚΑ και χωρίς να μας ρωτήσει κανείς αρμόδιος!

Στις 30 Μαίου λαβαμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις τις οποίες και παραθέτουμε:

Η ΜΠΕ του ΚΕΛ Μαρκοπούλου, αφορά την έγκριση τροποποίησής του σε τριτοβάθμιο καθαρισμό, το οποίο και κατά τη λογική, είναι ιδανικό. Αρκεί να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του, να καλύψει τις ανάγκες όλου του Δήμου και η διάθεση των λυμάτων σε εναλλακτικούς αποδέκτες να είναι η μέγιστη δυνατή! Χωρίς να μείνουν σημεία που θα "αντιμετωπιστούν" στο μέλλον!

Η προσπάθεια γίνεται για να αποφύγουμε την κατασκευή του ΚΕΛ Παιανίας, που όπως φαίνεται θα φιλοξενήσει τουλάχιστον τα λύματα των κεντρ. Μεσογείων. Κι αυτό γιατί οι προτάσεις και των 2 εισηγητών στο Συμβ. της Επικρατείας για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων, είναι θετικές (δηλ απορριπτικές όσον αφορά την κατασκευή του). Που θα πάνε τελικά τα λύματά τους;

Η ένσταση, δεν είναι επί του περιεχομένου της μελέτης (που πρέπει πάντως να μελετηθεί με προσοχή), αλλά στην τακτική που ακολουθούν Δήμος και Νομαρχία να μην δημοσιοποιούν ουσιαστικά (μέσω ανακοινώσεων στο διαδίκτυο κλπ) όχι μόνο τις ΜΠΕ για τα διάφορα έργα, αλλά ούτε καν και τις ημερήσιες διατάξεις τους. Αν το ήθελαν, ολόκληρη η ΜΠΕ θα υπήρχε στο διαδίκτυο!

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ενημερώνουν, να ενεργοποιούν και να αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: