Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

18 Μαίου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2006 αλλά δυστυχώς δεν το μάθαμε εγκαίρως ...

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums-ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε, από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Ο εορτασμός αποσκοπεί στο "να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών". Για να ανταποκριθεί στο παραπάνω μήνυμα, το ICOM επέλεξε ως θέμα του φετινού εορτασμού "Τα Μουσεία και οι Νέοι". Και βέβαια την Πέμπτη, 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία της χώρας ήταν ελεύθερη.

Εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί και στο Μουσείο Βραυρώνος. Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τους αρμοδίους του Μουσείου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμων Μαρκοπούλου και Αρτέμιδος και άλλους φορείς της περιοχής, προκειμένου να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις του έτους 2007 (Πρώτα ο Θεός ?).

Δεν υπάρχουν σχόλια: