Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2006

Και νέα διάκριση για την Ελλάδα ...

Τα διεθνή πρακτορεία αναμεταδίδουν συνεχώς στην είδηση ότι μετά την απονομή της Κόκκινης Σημαίας, η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να παραλάβει το μεγάλο βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος από αστικά λύματα.

Την αποφάσισε έλαβε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά τα έργα του έγιναν σε μια σειρά πόλεων μεταξύ των οποίων η Αρτέμις, η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός της καθυστέρησης της απονομής του βραβείου δεδομένου ότι η προθεσμία για τη λειτουργία των υποδομών αυτών έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2000!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Επιτροπή στο σκεπτικό της αναφέρει ότι «η Ελλάδα δικαιούνταν και έχει λάβει σημαντική κοινοτική χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής υποδομής της».

Ωστόσο είδαν το φως της δημοσιότητος και κακόβουλες αναφορές ότι «η τελική γραπτή προειδοποίηση για παράβαση της σχετικής οδηγίας απεστάλη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2005. Η Κομισιόν σημειώνει ότι από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απάντηση των ελληνικών αρχών προκύπτει σαφώς πως σε ορισμένους οικισμούς της ανατολικής Αττικής (Άρτεμις, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κορωπί) δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης για την κατασκευή της αναγκαίας υποδομής»


Δεν υπάρχουν σχόλια: