Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2006

Παγκόσμια επιτυχία: Η πρώτη Κόκκινη Σημαία στο Δήμο Μαρκοπούλου, τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και το YΠΕΧΩΔΕ

Τα παγκοσμίου εμβέλειας διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι απονεμήθηκε η πρώτη Κόκκινη Σημαία στην παράκτια μικροχωματερή που έχει δημιουργηθεί από ετών στη θέση Χαμολιά Βραυρώνος του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Δείτε και μόνοι σας - φυσικά έχουν τη χαρά να την απολαμβάνουν όλοι οι διερχόμενοι!











Η Κόκκινη Σημαία απονέμεται μόνο στις περιπτώσεις που πληρούν ορισμένα αυστηρά κριτήρια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η καινοτόμος προσέγγιση στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων,
γειτνίαση με περιοχή θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού κάλλους, μακροχρόνια συνέπεια στη δημιουργία και διατήρηση του χώρου, συστηματική τροφοδοσία, δυνατότητες επέκτασης, πρωτοτυπία και ποικιλία στη σύνθεση των απορριμμάτων.

Η αρμόδια Επιτροπή έχει εκφράσει επιφυλάξεις προκειμένου να απονεμηθεί η Κόκκινη Σημαία στο παρελθόν, επειδή η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει άμεση κατάργηση τέτοιων χωματερών όταν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς παρακείμενου δάσους. Για πρώτη φορά εφέτος η Επιτροπή ήρε τις επιφυλάξεις της δεδομένου ότι οι αρμόδιοι παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία ότι εδώ και χρόνια δεν έχει προκληθεί πυρκαγιά.

ΥΓ: Οι εκκλήσεις και οι παρακλήσεις μας δεν εισακούονται. Αν τύχει και υπάρξει πυρκαγιά εξαιτίας της μικροχωματερής - μια και σκουπίδια υπάρχουν και στο παρακείμενο δάσος -, θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Έχουν και η ανευθυνότητα και η αδιαφορία τα όριά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: