Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Αγωνιούμε ...

Ο λόγος για τον αγωγό επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Κορωπίου - Παιανίας, που θα εκβάλλει στη Χαμοληά.

Έχει μέχρι τώρα και κατά διαλείμματα κατασκευαστεί μεγάλο μέρος του αγωγού διάθεσης, αλλά εκκρεμούν τα τμήματα από Νέα Βραυρώνα προς δυσμάς (αφορά τη διάτρηση μικρού ορεινού όγκου, σύμφωνα με τα σχέδια) και φυσικά  το δύσκολο και μεγάλο τμήμα του υποθαλάσσιου μέρους, ανατολικά της Χαμοληάς, μετά τις κατασκηνώσεις ΜΑΡΚΟ, προς Πόρτο Ράφτη.

Το αίτημά μας προς την Περιφέρεια, για επίσκεψη των έργων του ΚΕΛ, δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί και δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση αν θα ικανοποιηθεί και πότε.

Λογικά τα έργα πολιτικού μηχανικού πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και το ΚΕΛ να βρίσκεται στο στάδιο του εξοπλισμού και των δοκιμών.

Θα επιχειρήσουμε να λάβουμε πληροφόρηση κατευθείαν από τις υπηρεσίες της ΕΕ.

Είμαστε της άποψης ότι τόσο ο Συνεταιρισμός όσο και ο Σύνδεσμος Οικισμού Πολυτεχνείου πρέπει να απευθύνουν επιστολές προς την Περιφέρεια και το δήμο Μαρκοπούλου και να ζητούν άμεση και λεπτομερή πληροφόρηση για την πορεία των έργων.

Θα είναι παράλογο να φθάσουμε στο σημείο να αρχίσει η λειτουργία του ΚΕΛ χωρίς να έχει κατασκευαστεί το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού διάθεσης και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες και τα έργα αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Λογικά πρέπει ο Οικισμός να είναι σε επιφυλακή και για τα ΚΕΛ και τους αγωγούς διάθεσης που θα κατασκευαστούν βορείως του Οικισμού (Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας, Νέας Μάκρης- Μαραθώνα, ακόμα και Ασωπού), δεδομένου ότι όλοι εκβάλλουν στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: