Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Δρόμος - Βρόχος του αρχαιολογικού χώρου Βραυρώνος ...

Όλοι μας περνάμε από εκεί σχεδόν καθημερινώς. Μιλάμε βέβαια για το δρόμο που εφάπτεται του αρχαιολογικού χώρου Βραυρώνος.

Όλοι μας διαπιστώνουμε πόσο επικίνδυνος είναι (στροφή 90 μοιρών περίπου), ιδίως τα βράδια. Και όλοι μας διαπιστώνουμε πως ο δρόμος στραγγαλίζει ουσιαστικά τον αρχαιολογικό χώρο. Όλοι μας επίσης έχουμε δει τα προστατευτικά μεταλλικά στηθαία να έχουν καταστραφεί από προσκρούσεις αυτοκίνητων και να έχουν μείνει έτσι κατεστραμμένα, για χρόνια.

Έχουμε προτείνει στο υπ. Πολιτισμού, από το 2010 (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/03/blog-post_4024.html) , να μελετηθεί η μετατόπιση του δρόμου, ώστε να ανασάνει ο αρχαιολογικός χώρος και να μην είναι πλέον επικίνδυνος. Η απάντηση (ΑΠ 112810/ 19389, της 15ης Δεκεμβρίου 2010, δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας.

Δείτε την εικόνα  

Στροφή 45 μοιρών περίπου. Δείτε και το όριο ταχύτητος
και όσοι έχουν δυσκολία να φέρουν στο νου τους την τοπογραφία της περιοχής, θα θυμηθούν την επικίνδυνη στροφή αμέσως.

Σχετικά πρόσφατα επικοινωνήσαμε με την κα Ευαγγελία Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας της Περιφέρειας Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Παλαιότερα είχαμε συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο κ. Σωτήριο Μεθενίτη. Κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Αν για ένα τόσο μικρό έργο δεν μπορούν οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν μια πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη λύση, φανταστείτε τι θα κάνουν για ποιο δύσκολα και μεγαλύτερα έργα.

Ακατάλληλοι στην ηγεσία;.

Δεν υπάρχουν σχόλια: