Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Η καλή οδός Αριάδνης ...

Η οδός Αριάδνης είναι η πρώτη οδός του Οικισμού, παράλληλος του παραλιακού δρόμου. Είναι αραιοκατοικημένη, ιδίως το δεξιό τμήμα της από την Πολυτεχνείου και επίπεδη.

Μεταξύ του κυρίου δρόμου και της Αριάδνης μεσολαβεί το παραλιακό παρτέρι του Οικισμού, φροντισμένο δεξιά και αριστερά της Πολυτεχνείου και αφρόντιστο στα άλλα δυο μισά μέρη του, προς τις πλευρές του Οικισμού. Και έχει μοναδική θέα προς τη θάλασσα.

Ο δρόμος χρησιμοποιείται συχνά από μέλη του Οικισμού για περίπατο και από μικρούς που κατοικούν εκεί για ποδήλατο.

Πριν από πολλά χρόνια προτείναμε ο Οικισμός να φροντίσει τα αφρόντιστα τμήματα του* και να ονομαστεί η οδός Αριάδνης ο επίσημος ποδηλατόδρομος του Οικισμού. Φυσικά δεν έγινε τίποτε.

Αρκεί να κατασκευαστεί μια ευδιάκριτη κινούμενη πινακίδα που θα τοποθετιέται στην είσοδο της Αριάδνης επί της Πολυτεχνείου (δεξιά) και θα αναφέρει ότι ο Ποδηλατόδρομος λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Έτσι θα υπάρχει ασφάλεια για όλους και θα έχει επιλυθεί το αίτημα γονέων για τη δημιουργία χώρων κατάλληλων για ποδηλατάδες μικρών παιδιών.

* θα επανέλθουμε προσεχώς με την παλιά πρότασή μας περί αναβάθμισης του παραλιακού παρτεριού 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: