Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019

Νέα πραγματικότητα …

Ο Συνεταιρισμός Πολυτεχνείου που ιδρύθηκε το 1968, συστάθηκε για να προάγει την απόκτηση εξοχικής κατοικίας των μελών του, στις περιοχές Χαμοληάς Βραυρώνος και Πόρτο Γερμενό.

Ύστερα από 50 σχεδόν χρόνια και εν μέσω κοσμογονικών αλλαγών στο επίπεδο των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις δασικές εκτάσεις και την προστασία των οικοσυστημάτων, την ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως της περιοχής Χαμοληάς και άλλων που σχετίζονται άμεσα με τις άδειες ανεγέρσεως κατοικιών και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μάλλον είναι καιρός να σκεφτούν τα μέλη του Συνεταιρισμού - πολλά από τα ιδρυτικά μέλη του οποίου πλέον δεν ευρίσκονται εν ζωή, ενώ έχουν γίνει και πολλές αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις σε τρίτα πρόσωπα εκτός μελών του Πολυτεχνείου και της Σχόλης Καλών Τεχνών - ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του Συνεταιρισμού και οι επιδιώξεις του.

Στην πραγματικότητα οι δυο περιοχές έχουν εντελώς άλλους υφιστάμενους κανόνες και η διοίκηση του Συνεταιρισμού πρέπει να διαχειρίζεται δύο ανόμοια θέματα, με πολλές επί μέρους δυσκολίες και ανάγκες προστασίας και διαχειρίσεως.

Λογικά λοιπόν είναι μάλλον επιβεβλημένο να γίνει προσπάθεια διαχωρισμού του Συνεταιρισμού σε δυο ανεξάρτητες οντότητες, για την καλύτερη διαχείριση των θεμάτων εκάστης περιοχής.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού που έχουν ιδιοκτησίες στη Χαμοληά να λάβουν θέση επί της προτάσεως αυτής και να υποδείξουν τυχόν βήματα προς την υλοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: