Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019

Επτά μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι και το «112» αγνοείται …

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 18ης Φεβρουάριου 2019 ότι και στην περίπτωση του αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112, τα πράγματα γίνονται αλά ελληνικά. Δηλαδή ποτέ εγκαίρως και όπως πρέπει. Για μια ακόμα φορά.

Μας έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση η παράγραφος « …Δευτερευόντως, εκκρεμεί η ενεργοποίηση υπηρεσίας ειδοποίησης των κατοίκων μιας περιοχής σε περίπτωση κινδύνου μέσω γραπτών μηνυμάτων sms. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δοκιμάστηκε πιλοτικά στο Χαλάνδρι και πλέον θα απαιτηθούν ένας με δύο μήνες έως ότου οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορέσουν να τη θέσουν σε λειτουργία πανελλαδικώς …».

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε από το δήμο Μαρκοπούλου να ενταχθεί η περιοχή της Χαμοληάς και γενικότερα της Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου, σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα με εφαρμογή των δυνατοτήτων του αριθμού 112, για την περίπτωση δασικών πυρκαγιών;

Ελπίζουμε σε άμεση κινητοποίηση των φορέων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: