Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019

Δημοπρατείται επιτέλους (!) το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» …

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου. 

Τα ρέματα της περιοχής. Θέλουν να τα μαντρώσουν και κυρίως τον Ερασίνο, τον αρχαίο ατίθασο ποταμό. 
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θέτει σε τροχιά υλοποίησης τη διαδικασία δημοπράτησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Ανατολική Αττική … (Ανακοίνωση υπ. Υποδομών, 2 Οκτ 2018).

Το δημοσιεύουμε και πάλι. Λεφτά για πέταμα.

Θα καταστρέψει την περιοχή- πλημμύριζε επί 3.000 χρόνια και δεν έπαθε τίποτε -  και θα φάνε με χρυσά κουτάλια οι εργολάβοι της ΝΔ που το σχεδίασε επί Κώστα Καραμανλή και ΣΥΡΙΖΑ που θα το εκτελέσει επί Αλ. Τσίπρας. Ήδη αποζημιώθηκαν οι καταπατητές της λεκάνης απορροής του Ερασίνου. Ντροπή. Αλλά ελπίζουμε να μη γίνει ποτέ!

Το δημοσιεύουμε κυρίως για τον χάρτη που δείχνει τα ρέματα της περιοχής. Είναι πολύ παραστατικός και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο καθαρά τα ρέματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: