Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2020

Φθάσαμε σε σημείο περιφρόνησης των εθίμων και των παραδόσεων …

Λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κυρίες, Κύριοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Λειτουργία της Παναγίας στην εκκλησία του οικισμού μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 08.00 πρωϊνή.
Θερμή παράκληση σε όσους παρευρεθούν, να τηρήσουμε τις αποστάσεις και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των κρατικών και εκκλησιαστικών αρχών.
Με τις θερμότερες ευχές μας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου κατοίκων οικισμού Πολυτεχνείου

Η μεταφορά θρησκευτικών εκδηλώσεων σε άλλες ημέρες και ώρες για να βολεύονται κληρικοί ή «ευσεβείς χριστιανοί» είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αλλά σημείο των καιρών. Κατ΄ εμάς είναι απαράδεκτο.

Αν δε βρίσκεται ιερέας για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία την ημέρα και ώρα που πρέπει, η εκκλησία θα μπορούσε να παραμένει ανοιχτή, για να προσέρχονται όσοι επιθυμούν να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγίας και να προσεύχονται κατά μόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: