Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

Πριν πούμε το νερό νεράκι …

Φαίνεται ότι κάτι το πολύ περίεργο συμβαίνει στον Οικισμό Πολυτεχνείου σχετικά με την ύδρευση. 

Κάποια στιγμή το Νοέμβριο 2020, μάθαμε ότι κάποιοι περιφέρονταν στον Οικισμό και μάλλον έκαναν καταγραφή των ενδείξεων των υδρομετρητών. 

Περιμέναμε να λάβουμε τις ειδοποιήσεις των σχετικών χρεώσεων του 2020, αλλά τίποτε. 

Κυκλοφόρησαν μάλιστα και φήμες ότι ο παραιτηθείς στις κολώνες και τα δένδρα του Οικισμού διαχειριστής από το 2003 μέχρι και το Ιούλιο του 2020, κ. Μενέλαος Βουτσάς δεν παρέδωσε ως όφειλε τα βιβλία που αυτός και μόνον κρατούσε, ώστε να υπολογιστούν οι καταναλώσεις του 2020. 

Πρόσφατα μάθαμε ότι έχει ανατεθεί σε δικηγόρο που κατοικεί στον Οικισμό η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Βουτσάς. Και λογικά κανείς δε γνωρίζει πότε θα επέλθει η (κατά τους αρχαίους ημών προγόνους) κάθαρσις. 

Ο ΣΥΝΠΕ είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και πρέπει άμεσα να βρει λύσεις. Δυστυχώ; η όλη κατάσταση οδηγεί στη λογική υπόθεση ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ποινικά κολάσιμες πράξεις. 

Είναι επίσης λογικό να υποθέσει κανείς ότι τυχόν μετάθεση της πληρωμής των καταναλώσεων του 2020 εντός του 2021 και η πιθανή πληρωμή δύο ετών αντί του ενός περί το τέλος του 2021, θα είναι απαράδεκτη και εγκυμονεί κινδύνους. Υφίσταται κίνδυνος μη πληρωμών και ίσως προκαλέσει στους καταναλωτές προβλήματα λόγω πληρωμής μεγάλων ποσών. Επίσης θα καθυστερήσει την πληρωμή των υποχρεώσεων στο δήμο Μαρκοπούλου, με λογικό επακόλουθο να αυξηθούν οι αναίτιες προσαυξήσεις. Τις οποίες πρέπει να καταβάλει εξολοκλήρου το ΔΣ τους ΣΥΝΠΕ (ΣΣ: Τα 220.658,68 € περίπου που κατέβαλε ο. κ Βουτσάς στο δήμο Μαρκοπούλου το 2018, πρέπει να βαρύνουν το ίδιο ως διαχειριστή) και όχι τους καταναλωτές. 

Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι το ΔΣ το ΣΥΝΠΕ δε θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τους καταναλωτές στον Οικισμό Πολυτεχνείου και τα Μέλη του για όλα τα αμφιλεγόμενα που συμβαίνουν στον ΣΥΝΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη και την εισαγγελική ανάθεση σε ορκωτό λιγοστή ελέγχου των οικονομικών του. 

Τα προλεγόμενα συμβαίνουν δύσκολα σε ευνομούμενη χώρα και πρέπει άμεσα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ενώ δε έγινε το Δεκέμβριο του 2020 και η από το Καταστατικό προβλεπόμενη Γενική Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: