Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2021

Έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους ...

Τα πράγματα στο αποχετευτικό εξελίσσονται ερήμην των πολιτών. Ο δήμος Μαρκοπούλου σιωπά επιδεικτικά και είναι αμφίβολο αν θα ασχοληθεί καν με το θέμα. Η διοίκηση κάνει ότι θέλει – πάντα για το καλό μας – αλλά δε θεωρεί υποχρέωσή της να πληροφορήσει, να ενημερώσει, να διαβουλευτεί, να ακούσει τους πολίτες, να συζητήσει μαζί τους, να προσπαθήσει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους και να τους έχει μαζί της όσον αφορά τα μικρά και μεγάλα έργα που είναι λογικά απαραίτητα. Έργα απαραίτητα για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, να προωθηθούν αναπτυξιακές στρατηγικές και να προστατευτεί το Περιβάλλον από κακόβουλες πρακτικές, παρωχημένες τεχνολογίες και αθέμιτες παρεμβάσεις. Και όλα αυτά ενώ μπορούν να προωθηθούν καλλίτερες και επιστημονικά αποδεκτές λύσεις. 

Και ενώ το αποχετευτικό παραμένει «αιτία πολέμου» μεταξύ Περιφέρειας, ΕΥΔΑΠ, κυβέρνησης από τη μια και πολιτών από την άλλη, αυτή την περίοδο, προωθείται με παράνομους τρόπους και παρά την απόφαση του ΣτΕ το άχρηστο, εξαιρετικά πολυδάπανο, καταστροφικό για το Περιβάλλον και το Βιότοπο της Βραυρώνος, αντιπλημμυρικό του Ερασίνου, αξίας 45.000.000 €, συν τα 22.000.000 € που διατέθηκαν το 2017, για τη αποζημίωση καταπατητών των οχθών του Ερασίνου. 

Παρακαλούμε για μια ακόμα φορά τους πολίτες της περιοχής, να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας και να προσπαθήσουμε να πιέσουμε κυβέρνηση, καιΕυρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθούν τη κατασπατάληση πόρων και το παράλογο του πράγματος. 

Επισκεφθείτε το Ημερολόγιο https://attikoparko.blogspot.com/ και παρακολουθήστε τις  εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: