Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2021

Αδιαφορία και για τα όσα συμβαίνουν εις βάρος του αρχαίου ποταμού Ερασίνου …

Πριν δύο περίπου μήνες είχαμε επισημάνει την καθολική σχεδόν αδιαφορία των κατοίκων της περιοχής Χαμοληάς του δήμου Μαρκοπούλου, για τα όσα συμβαίνουν με το αποχετευτικό στην περιοχή μας. Για του λόγου το αληθές διαβάστε τη σχετική ανάρτηση: 

Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2021

Πλήρης αδιαφορία(;) για το αποχετευτικό Μαρκοπούλου και όμορων δήμων …

Παράλληλα με το αποχετευτικό, συμβαίνουν και άλλα τραγελαφικά και προδήλως παράνομα και καταδικαστέα, σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Βραυρώνος. 

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη δυσμενή εξέλιξη των πράγματων στο Ημερολόγιο https://attikoparko.blogspot.com/ . 

Είμαστε της άποψης ότι το αντιπλημμυρικό έργο Ερασίνου τελικά συνδέεται με το αποχετευτικό και τα δυο μαζί προκαλούν τη λογική με το τρόπο που κατασκευάζονται και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες εκείνες οι δεσμεύσεις και πρόνοιες που αφορούν τόσο σημαντικά έργα. 

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το βιότοπο της Βραυρώνος, την περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, το φυσικό πλημμυρικό πεδίο του Ερασίνου και την ποιότητα και υγεία του θαλασσίου μετώπου της Χαμοληάς. 

Και έπονται και άλλες δυσμενείς μάλλον εξελίξεις. Εξ αιτίας κυρίως της αδυναμίας της Δημόσιας Διοίκησης να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και τη λογική. 

Τραγική είναι και η σιωπή και η απουσία του δήμου από τις εν εξελίξει ή επιχειρούμενες παρεμβάσεις. 

Είμαστε της άποψης ότι οι κάτοικοι της περιοχής Χαμοληάς (και όχι μόνον) έχουν την υποχρέωση, αλλά και υπακούοντας στη λογική, να κινητοποιηθούν πριν είναι αργά, προκειμένου να διαφυλαχτεί το θαυμάσιο οικοσύστημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: