Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021

Αντιπυρική περίοδος: Καθαρισμοί σε 18 περιοχές της Αττικής ...

Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται 18 περιοχές της Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν έργα που αφορούν σε προληπτική απομάκρυνση βλάστησης (εργασίες καθαρισμού) για μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά από αξιολόγηση της κατάστασης σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά της Αττικής, καθώς και την αξιοποίηση προγνωστικών μοντέλων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίζεται η κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για διάστημα δύο (2) μηνών, δηλαδή έως και 10-07-2021, μεταξύ πολλών άλλων στην Ανατολική Αττική και της Κοινότητας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας της Δ.Ε. Μαρκοπούλου-Μεσογαίας του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας (Διαβάστε το άρθρο στο "Καθαρισμοί σε 18 περιοχές της Αττικής"). 

Εμείς ως αιρετικοί κατά κάποιο τρόπο έχουμε ερωτήσεις προς τους αρμοδίους:

  • 1.    Γιατί τόσο αργά; Γιατί έως αρχές Ιουλίου;
  • 2.    Πως θα γίνει αποτελεσματική απομάκρυνση κλαδεμάτων και υπολειμμάτων κήπων, αγρών και δασικών εκτάσεων χωρίς μεγάλης ικανότητας θρυμματιστές;
  • 3.    Πως θα γίνει αποτελεσματική διαχείριση των πράσινων υπολειμμάτων χωρίς πρόγραμμα και αυστηρά οριοθετημένη συμμέτοχή των πολιτών;
  • 4.    Πως θα γίνει προστασία χωρίς περιορισμούς στην είσοδο σε δασικές εκτάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε περιπτώσεις υψηλού κίνδυνου και πάντως τις νυχτερινές ώρες (επισκέψεις συνήθως από παρέες νεαρών ατόμων, με ποτά, ίσως και ναρκωτικά και διάθεση διασκέδασης χωρίς προφυλάξεις;) καθ’ όλους τους μήνες της αντιπυρικής προστασίας;
  • 5.    Πως θα γίνει φύλαξη χωρίς τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι προτάσεις μας έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια (ανατρέξτε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά). Μας είχε καλέσει και εισαγγελέας και δώσαμε κατάθεση το 2019 αν δεν κάνουμε λάθος, αλλά τίποτε ουσιαστικό δεν έγινε. 

Ίσως τώρα; Αμφιβάλλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: