Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022

Ο Μάιος μας έρχεται, έρχεται …

Φαίνεται ότι κανείς μας στον Οικισμό δεν έχει ακόμα κοιτάξει στο ημερολόγιό του και μάλλον του ξεφεύγει το γεγονός ότι ο μήνας Μάιος είναι λιγότερο από 20 ημέρες μακριά. 

Και φυσικά όλοι μας έχουμε συσχετίσει το μήνα Μάιο με την ανθοφορία των τριανταφυλλιών, αλλά μάλλον λίγοι συνειδητοποιούμε, ότι 1η Μαΐου, είναι η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, που ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, πλέον. 

Αλήθεια τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για την αντιπυρική προστασία της Χαμοληάς; Δεν είδαμε και δεν ακούσαμε αρμόδιο να έχει έλθει στην περιοχή μας και να έχει ασχοληθεί με την πληροφόρηση των κατοίκων και την ενημέρωση για τα σχέδια αντιμετώπισης των κίνδυνων. Τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν από τους αρμοδίους πριν ένα έτος, πάνε ξεχάστηκαν. 

Τώρα κυρίες και κύριοι είμαστε μόνοι μας και ας ελπίσουμε ότι ο καλός Θεός της Ελλάδος θα θελήσει να «προστατεύσει τα δάση της Χαμοληάς» και οι εμπρηστές δεν θα εμφανιστούν στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: