Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022

Ελλάδα, βιοποικιλότητα, κλιματική αλλαγή, παράλογοι άνθρωποι, …

Πέρασε η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τίποτε σημαντικό δε συνέβη στη χώρα. 

Το ΥΠΕΝ, έχει υπουργούς που μάλλον αδιαφορούν για τα θέματα Περιβάλλοντος και ο μόνος ίσως θετικός και λόγω αρμοδιότητος υφυπουργός, φαίνεται να είναι σε δυσμένεια ή στα αζήτητα της επιτελικής κυβερνήσεως και να μη ακούγεται πλέον η φωνή του. 

Μερικοί επιστήμονες ασχολούνται στα ΜΜΕ με το θέμα, αλλά η φωνή τους φαίνεται από  αδύναμη έως ανίκανη να συγκινήσει πολίτες, αρμοδίους, εξουσία. 

Προτείνουμε να διαβάσετε τα άρθρα  «Η βιοποικιλότητα της Ελλάδας και η κλιματική αλλαγή»

 και «Ο κόσμος των φυτών και η ανάγκη προστασίας του»

 και «Νέες τεχνολογίες για τις καμένες εκτάσεις» (κυρίως γιατί προσέρχεται από κρατικό φορέα)

 ενώ ενδιαφέρουσα είναι η πρωτοβουλία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafon

«H Vodafone υλοποιεί την πρωτοβουλία Smart Forest».

 Η περιοχή της Χαμοληάς, διαθέτει ένα εξαιρετικό δάσος και πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουν ότι είναι δυνατόν να προστατευτεί το δάσος. Το οποίο πρέπει να διαθέτει εξαιρετική πανίδα και χλωρίδα. Δυστυχώς το δάσος δεν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επιστημόνων ή/και του νεοσυσταθέντος ΟΦΥΠΕΚΑ και παρά το γεγονός ότι το δάσος είναι εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως μπορούμε και να ελπίζουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες και ομοϊδεάτες ή ότι οι αρμόδιοι θα ακολουθήσουν κάποτε τη φωνή της λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: