Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιουνίου 25, 2022

Οι ειδήσεις δε κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά μήπως επικρατεί ηθελημένη συσκότιση …

Συζητώντας μάθαμε ότι ο δήμος Μαρκοπούλου κυκλοφορεί νέα λύση στο θέμα ύδρευση-αποχέτευση του δήμου.

Παραπέμπουμε στο Ημερολόγιο του Συνδέσμου για την αρχική ενημέρωση στο https://polytechniou.wordpress.com/latest-from-the-executive-board/ .

Η είδηση μας προέτρεψε να δούμε το βίντεο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση της 25ης Μάιου 2022 (λεπτό 36:00-40:00 περίπου), αλιεύσαμε την είδηση ότι η ΕΥΔΑΠ έχει προγραμματίσει την ίδια ημέρα συνεργασία με το δήμο Σαρωνικού για το παραλιακό μέτωπο (το λέμε όπως το παρουσίασε ο κ. Δρίτσας, μέλος του ΔΣ). Κατά τον κ. Δρίτσα το θέμα πρέπει να απασχολήσει κατά προτεραιότητα το ΔΣ του δήμου Μαρκοπούλου, αφού ζητηθεί επίσημα και επιτακτικά ενημέρωση από το δήμο Σαρωνικού.

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι μαγειρεύει η ΕΥΔΑΠ ερήμην του δήμου Μαρκοπούλου. Η άμεση αναζήτηση πληροφορίων τόσο από την ΕΥΔΑΠ όσο και από το δήμο Σαρωνικού δεν έφερε αποτέλεσμα.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ 11η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στις 15/6/2022 και ήταν μονοθεματική: Ύδρευση-Αποχέτευση!

Παρακολουθήσαμε όλη τη συνεδρίαση. Μας έκανε εντύπωση η προσπάθεια της κας Μαρίκας Μαντάλα να μελετήσει στο εξαιρετικά σύντομο χρόνο που είχε στη διάθεσή της και να κατανοήσει την μελέτη. Της αξίζουν συγχαρητήρια και για την επισήμανση σημαντικών προβλημάτων που αποδυναμώνουν την ισχύ της μελέτης και για την προφανή προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. Η εικόνα που αποκομίσαμε ήταν ότι η μελέτη δε συνεισφέρει τίποτε το σημαντικό και αναρωτιέται κανείς για την ποιότητά της. Ποιο άραγε να είναι το κόστος της; Και πως λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις εντός του δήμου; Άρα;

Η άποψη της μεταβίβασης/ανάθεσης των θεμάτων ύδρευσης–αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ φαίνεται να είναι καθολική, από τις αντιδράσεις των επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Δεν είμαστε σίγουροι ότι κατανοούμε την θέση του κ. δημάρχου. Το γεγονός όμως ότι η δημοτική αρχή είναι στο τιμόνι του δήμου επί 3 χρόνια και το θέμα δεν έχει διευθετηθεί κάνει πολλούς (μεταξύ των οποίων και εμείς), να προβληματιζομαστε για τις προθέσεις του κ. δημάρχου. Φυσικά το θέμα ύδρευσης της Χαμοληάς, δεν αναφέρθηκε καν.

Βέβαια βρήκαν την ευκαιρία οι παρατάξεις και θέτουν απαιτήσεις και προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι επί 20 χρόνια που εμείς είμαστε κάτοικοι του δήμου, δεν είχαμε ποτέ ούτε καν ακούσει να συζητείται το θέμα και να διαγράφονται ή να υποστηρίζονται λύσεις.

Με την ευκαιρία προτείνουμε να αναγνωστούν ορισμένες από τις απόψεις μας (Ημερολόγιο Οικισμού Πολυτεχνείου, https://vravronapoly.blogspot.com/ και ΑΤΤΙΜΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος )…

Σάββατο, Ιουλίου 04, 2020

Προς κυβέρνηση, υπουργούς, Περιφέρεια, ΕΥΔΑΠ. αρμοδίους και σκοτεινές δυνάμεις …


Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Να και κάτι που είναι λογικό, αλλά δεν μας το λένε …


Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2020

Αναπάντεχη ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ …

 

Το σημαντικότερο είναι η πρόταση δημιουργίας μιας ΕΥΔΑΠ Ανατολικής Αττικής ή η ανάληψη της ευθύνης ύδρευσης-αποχέτευσης συνολικά της Ανατολικής Αττικής από την ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: