Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Να και κάτι που είναι λογικό, αλλά δεν μας το λένε …

Η περίφημη ΕΥΔΑΠ έχει βαλθεί να τρελάνει τους κατοίκους/πολίτες της Ανατολικής Αττικής.

Την έχουν βάλει μπροστά ενώ άλλοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι των σχεδιασμών και της εκτελέσεως των έργων επεξεργασίας λυμάτων. Και αν καταλαβαίνουμε καλά στην ΕΥΔΑΠ ανατέθηκε πρόσφατα και η κατασκευή των νέων μεγάλων έργων στην Ανατολική Αττική (βλέπετε σχετικές ανακοινώνεις της) ή καλλίτερα η ευθύνη παρακολούθησης εκτέλεσης των έργων από κατασκευαστικές εταιρείες. Μας λέει για παράδειγμα ότι αυτή τη στιγμή πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ, γιατί δε λειτουργούν τα έργα επεξεργασίας λυμάτων για πόλεις άνω των 2000 κατοίκων. Και αυτό είναι σωστό.

Αλλά πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις. Πρωτίστως βέβαια οι κυβερνήσεις και οι αλλοπρόσαλλοι σχεδιασμοί για την επίλυση του προβλήματος. Ευθύνονται η τραγική κατάσταση των δημοσίων έργων που έχουν μοναδικούς ωφελημένους, τους σε κάθε περίπτωση ανεύθυνους εργολάβους με τις μεγάλες εκπτώσεις, τις καθυστερήσεις, την κακή ποιότητα των έργων και πολλά άλλα.

Με το σημείωμά μας αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι αν λειτουργήσουν επί τέλους τα έργα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν τέλος αποχέτευσης, όπως συμβαίνει σήμερα στο Λεκανοπέδιο. Και έτσι κατά κάποιο τρόπο το πρόστιμο θα μετασχηματιστεί σε τέλος αποχέτευσης, αγνώστου ύψους προς το παρόν.

Είναι άραγε αυτό κατανοητό από τους κατοίκους της Ανατολής και Νοτίου Αττικής;

Αναμένουμε εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: