Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ Συνδέσμου Οικισμού Πολυτεχνείου και Οικισμού Αρτέμιδος 12ης Ιουλίου 2020 ...

Στις 12 Ιουλίου ο δήμος Μαρκοπούλου κάλεσε τους δημότες κια τους κατοίκους του δήμου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, για την προσπάθεια μεταφοράς των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας και τελική διάθεση στη Χαμοληάς Βραυρώνος.

Ο Σύνδεσμος του Οικισμού επεξεργάστηκε το κείμενο που ακολουθεί με την πρόθεση να διαβαστεί στην εκδήλωση. Ωστόσο δεν είχε προβλεφθεί ότι θα γίνουν ομιλίες (πράγμα που μάθαμε στην εκδήλωση) και έτσι το κείμενο παρέδωσε το μέλος του ΔΣ Δημήτριος Σωτηρίου, στον δήμαρχο κ. Κώστα Αλλαγιάννη. Εκείνος διαβεβαίωσε ότι θα το ληφθεί υπόψη.           
___________________                     

  ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι κάτοικοι του οικισμού Πολυτεχνείου, του οικισμού Άρτεμις Χαμοληάς και του Πόρτο-Ράφτη αντέδρασαν με αγανάκτηση στην ξαφνική απόφαση της ΕΥΔΑΠ καθώς και των Δήμων Κρωπίας και Παιανίας σχετικά με την μεταφορά και των λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού και του παρακτίου τμήματος του Δήμου Κρωπίας στο ΚΕΛ που είναι εγκατεστημένο στα όρια του Δήμου Μαρκοπούλου.
Τελικός αποδέκτης των λυμάτων θα είναι το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Μαρκοπούλου στη θέση Χαμοληά  με αγωγό που θα εκβάλει σχεδόν στην είσοδο του κόλπου του Πόρτο-Ράφτη.
Συμπαρατασσόμαστε στον Δήμο Μαρκοπούλου που αντιδρά έντονα σε αυτές τις αποφάσεις που προωθεί η ΕΥΔΑΠ και ανοίγουν τον δρόμο να προστεθούν στη συνέχεια και τα λύματα πολλών άλλων Δήμων της Ανατολικής Αττικής.
Οι κάτοικοι των πληττόμενων οικισμών του  Δήμου Μαρκοπούλου θα κινηθούν σθεναρά ώστε να μην μετατραπεί το θαυμάσιο οικοσύστημα του Δήμου Μαρκοπούλου-περιοχή Χαμοληάς σε χαβούζα της Ανατολικής και Νοτίου Αττικής.
Προτείνουμε στον Δήμο Μαρκοπούλου να αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας με όλους τους Δήμους Μεσογείων και Ανατολικής Αττικής ώστε να εξευρεθούν οι βέλτιστες συνολικές λύσεις για την επεξεργασία των λυμάτων και τη διάθεσή τους στον τελικό αποδέκτη που είναι ο νότιος Ευβοϊκός.
Καλούνται η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το παράκτιο μέτωπο και η περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνας ,που περιλαμβάνει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας  να μην καταστραφούν.
                                         
Χαμοληά 12 Ιουλίου 2020

Για το Δ.Σ.  του  Οικισμού Πολυτεχνείου
Ο Πρόεδρος  Απόστολος Τάκος
Για το Δ.Σ. του Οικισμού Άρτεμις Χαμοληάς
Ο Πρόεδρος  Όθων Γυφτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: