Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020

Έξυπνος χειρισμός του προβλήματος των κλαδεμάτων …

Μέχρι τώρα οι οικολόγοι κάτοικοι του Οικισμού κλαδεύουν τους κήπους τους (με κάποιο συνεργείο ή κηπουρό φαντάζομαι) και τοποθετούν τα κλαδέματα στις γωνίες των δρόμων του Οικισμού. Έτσι το σπίτι τους είναι καθαρό και το πρόβλημα είναι πλέον του Οικισμού, του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας. Αλλά σίγουρα όχι δικό τους.

Χρόνια τώρα φωνάζουμε ότι η λύση είναι ο θρυμματισμός και η αξιοποίηση των θρυμμάτων. Μάλιστα πριν πάρα πολλά χρόνια είχαμε προτείνει να αγοράσουμε με έξοδά μας ένα θραύστη και να τον παραχωρήσουμε στο δήμο, έναντι της υποχρέωσης να τον φέρει με δικό του προσωπικό στον Οικισμό σε προσυμφωνημένες ημερομηνίες για τον θρυμματισμό των κλαδεμάτων.

Η πρότασή μας ως αναμένονταν δεν συγκίνησε κανένα κια οι εκλεκτοί κάτοικοι φιλοδωρούσαν επί χρόνια τις γωνίες των δρόμων με τα κλαδέματά τους.

Η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σκάφες μεγάλου κυβισμού και τη συνεργασία του Συνδέσμου, Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι  ικανοποιητικά, αλλά η ευελιξία μικρή και οι δαπάνες μάλλον μεγάλες.

Στις 19 Ιουνίου 2020, γίναμε μάρτυρες της εξαιρετικής λύσης που υιοθέτησε η οικογένεια Δασκαλοπούλου για τη φροντίδα του κήπου της και του περιβάλλοντα χώρου.

Το συνεργείο που ανέλαβε την φροντίδα έφερε θρυμματιστή και σκάφη και όλα έγιναν όπως έπρεπε και με προφανώς ικανοποιητικό κόστος. Δείτε τον αδιάψευστο μάρτυρα της «καινοτομίας.

 Τύπος θρυμματιστή επί το έργο στη Χαμοληά Μαρκοπούλου,  19 Ιουνίου 2020

Ελπίζουμε να ασχοληθεί σοβαρά ο Σύνδεσμος με το θέμα αυτό και να βρει τρόπους συνεργασίας με το δήμο για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: