Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020

Παρέμβαση Μαρκοπούλου – Π. Ράφτη: Η ΕΥΔΑΠ μπορεί να «σώσει» την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη ...

Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι …

Όχι δεν είναι το δράμα του Τενεσί Ουίλιαμς  "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι", ίσως το ποιητικότερο έργο του συγγραφέα.

Το μυθιστόρημα της ΕΥΔΑΠ και του δήμου Σαρωνικού, που όλοι, μα όλοι λένε ότι είναι τελειωμένη υπόθεση και θα δούμε σύντομα να λαμβάνει σάρκα και οστά, είναι πολύ κακογραμμένο, ασυνάρτητο, σκοτεινό και προκαλεί τρόμο στους κατοίκους του Μαρκοπούλου.

Κανένας δεν είναι εναντίον της επεξεργασίας λυμάτων. Κανένας δε θέλει τη δυσοσμία των βοθρατζήδικων, τα βρομόνερα και τα λύματα στους δρόμους, την απροσδιόριστη και ανεξέλεγκτη ρύπανση που επιφέρουν οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας των πόλεων.

Όλοι θέλουν επίσης μια δημόσια διοίκηση αντάξια του ονόματός της, με εξαιρετικές επιστημονικές γνώσεις, γνώστη των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών, με κοινωνική ευαισθησία και πάνω από όλα στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Αυτά που βλέπουμε, διαβάζουμε και μαθαίνουμε τυχαία και όποτε το σύστημα θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του είναι τραγικά, αντιδεοντολογικά, περίεργα, έως μαφιόζικα αν χρησιμοποιήσουμε τις εκφράσεις του συρμού. Υποκρύπτουν δε διαπλοκή, χρηματισμό, παράνομη επιρροή, παρανομίες και δικτατορικό τρόπο διακυβέρνησης.

Οι πρωταγωνιστές της «Παρέμβασης Μαρκοπούλου» (βλέπετε Παρέμβαση Μαρκοπούλου – Π. Ράφτη: Η ΕΥΔΑΠ μπορεί να «σώσει» την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη (Έγγραφο) (http://notioanatolika.gr/, Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 18:30) όψιμα θυμήθηκαν το μέγα πρόβλημα της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη. Εμείς λέμε ότι είναι καθόλα θεμιτό και υγιές ότι επιζητούνται λύσεις.

Αλλά τι νόημα έχουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔΑΠ, ερήμην του δήμου Μαρκοπούλου;  Ποιος εκπροσωπεί ποιον σε αυτές; Πόσα μέλη έχει η εν λόγω οργάνωση; Διαβουλεύτηκαν με του κατοίκους της Χαμοληάς που θα είναι και ο τελικός αποδέκτης; Τώρα δε τίθεται θέμα πιθανής ρύπανσης του κόλπου του Πόρτο Ράφτη, που παλιότερα ήταν σημαντικό για αυτούς επιχείρημα εναντίον του αγωγού Χαμοληάς;

Εντάξει. Οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα διαιρετικά προϊόντος του χρόνου και των επελθουσών τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων. Αλλά όχι ο καθένας μόνος του. Όλα πρέπει να γίνουν μέσω του δήμου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων των κατοίκων και δημοτών του Μαρκοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: