Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2022

Αγαπητά ζώα …

Ίσως και άλλοι οικιστές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες σκύλων.
 
Οι γάτες έχουν το δικό τους σύστημα και τα εναποθέτουν όπου βρουν φρεσκοσκαλισμένο χώμα. Και δεν αλλάζουν με τίποτε τις συνήθειές τους.
 
Τα «αφεντικά»/δεσπότες των δεσποζόμενων σκυλιών (δε μιλάμε για τα αδέσποτα) συνήθως τα βγάζουν για βόλτα, χωρίς λουρί, πρωί, πρωί και λογικά τα ζωντανά κάνουν το κακά τους όπου βρουν. Προφανώς τα έχουν εκπαιδεύσει να μη κατουρούν ή να κάνουν τα κακά τους στο κήπο του σπιτιού τους.
 
Δυστυχώς ο πολιτισμός δεν έχει φθάσει στη Χαμοληά και τα αφεντικά απλώς τα κοιτούν όταν ανακουφίζονται, προφανώς τα καμαρώνουν και επιστρέφουν νικητές στο σπίτι τους. Δεν έχω δει κανένα να μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του, όπως πρέπει να γίνεται και όπως κάνουν σε όλο τον άλλο πολιτισμένο κόσμο.
 
Έχω τσακωθεί επανειλημμένως με τα αφεντικά των σκύλων, από την πρώτη ημέρα  που ήρθαμε στον Οικισμό. Η ίδια τακτική εξακολουθεί και σήμερα.
 

 
Βάζω ταμπέλες στο συρματόπλεγμα του απέναντι θελκτικότατου πεζοδρομίου, εις μάτην. Τις αγνοούν. Στο παρελθόν τις ξήλωναν. Ακαθαρσίες βρήκα και στο πεζοδρόμιο το σπιτιού μας.
 
Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω, για να σταματήσει η ρύπανση στην αυλή μας και μπροστά στη μούρη μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: