Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022

Να ξηλωθεί η παλιά ράμπα σκαφών στην παραλία Χαμοληάς …

Στις 9 Σεπτέμβριου 2022 βγαίνοντας από τη θάλασσα πάτησα στην άκρη της παλιάς ράμπας (βρίσκεται στη σχεδόν ορθή γωνία που σχηματίζει η παραλία της Χαμοληάς, πλησίον της ταβέρνας) που είχε πιάσει γλίτσα και έφαγα μια μεγαλοπρεπή τούμπα. 

Χτύπησα ευτυχώς μόνον στο γόνατο και στα χέρια, χωρίς μεγάλες συνέπειες. Αμέσως προσέτρεξαν προς βοήθεια αρκετοί από όσους έκαναν και αυτοί το μπάνιο τους και τους ευχαριστώ.
 
Έμεινα στο έδαφος για περίπου δέκα λεπτά για να συνέλθω και σηκώθηκα με τη βοήθεια λουόμενων. Ευτυχώς τα προβλήματα δεν ήταν σημαντικά κα μπόρεσα να γυρίσω σπίτι με τα πόδια.
 
Συζητώντας με άλλο λουόμενο από τον Οικισμό (το όνομα στη διάθεση ενδιαφερομένων) μου είπε ότι η μισοκατεστραμμένη ράμπα πρέπει να απομακρυνθεί/ξηλωθεί. Συμφώνησα μαζί του.
 
Κάνω/κάνουμε έκκληση στο δήμο Μαρκοπουλου να διαθέσει το φορτωτή που διαθέτει, να τεμαχίσει το μπετόν και να το φορτώσει σε φορτηγό του δήμου. Τα μπάζα να μεταφερθούν σε σημείο ανακύκλωσης, που εκείνος γνωρίζει.
 
Η επιχείρηση θα είναι εύκολη και θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 ώρες.
 
Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν και τα φύκια και όλα όσα συσσωρεύει η θάλασσα στη μικρή ακτή. Σε αυτό θα μπορούσαν να συμβάλλουν εθελοντές από τους Οικισμούς της Χαμοληάς. Πρώτος θα είμαι εγώ.
 
Θα κοινοποιήσουμε την ανάρτηση αυτή στο δήμο και ελπίζουμε η πρότασή μας και αίτημα, να γίνει αμέσως δεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: