Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2022

Εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Μαρκοπούλου …

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Μαρκοπούλου, ο δήμαρχος κ. Κ. Αλλαγιάννης ανακοίνωσε την έγκριση του ΓΠΣ Μαρκοπουλου (εκκρεμεί από το 2007!). Θα δημοσιευτεί προσεχώς σε ΦΕΚ.

Δείτε το απόσπασμα της συνεδριάσεως της 29ης Ιουνίου 2022 στο https://www.youtube.com/watch?v=8USXGeJYhnI&t=81s από το λεπτό 11:15 – 13:15.


Μπορεί κανείς να διαβάσει το ΓΠΣ ακολουθώντας το σύνδεσμο εδώ

Το Σχέδιο είναι κατά το κ. δήμαρχο παρωχημένο και πρέπει να γίνουν νέες μελέτες (αναζητούνται χρήματα για αναθέσεις) που αφορούν και τη Χαμοληά και το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ όπως είπε ο κ. δήμαρχος. Ο δήμος εντάχθηκε στη χωρία των δήμων που θα εκπονηθούν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ).

Επειδή το ΤΠΣ θα δημοσιευτεί ως ΠΔ, υπάρχει κίνδυνος ανατροπής/κατάργησης του ΠΔ 199/2003 (ΖΟΕ). Επίσης δε ξέρουμε τι μέλλον επιφυλάσσει ο κατ’ εμάς απαράδεκτος δήμος (να μην πούμε δήμαρχος, γιατί το πρόβλημα είναι διαχρονικό) για τη Χαμοληά και τα «αναπτυξιακά τους σχέδια».

Πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή.

Στο ίδιο ΔΣ συζητήθηκε η συμπλήρωση αποστολή Ερωτηματολογίου που ζήτησε η ΕΥΔΑΠ (βλέπετε συνεδρίαση ΔΣ από λεπτό 1:02:00-1:09:00) για τη κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και της διαχείρισης της ύδρευσης του Μαρκοπούλου, ώστε να κινηθούν διαδικασίες εκχώρησης της ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ (αλλά και της αποχέτευσης). Η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα επί 2 χρόνια τουλάχιστον! Ομόφωνα αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν ταχύτερη (μάλλον περί το τέλος του 2022) και ειλικρινής αποτύπωσης της κατάστασης και προώθησης του Ερωτηματολογίου στην ΕΥΔΑΠ.


(θα επανέλθουμε να χρειαστεί. Ωστόσο υπάρχει και ένα δίδαγμα: Πρέπει ο Οικισμός μέσω τουλάχιστον του Συνδέσμου να παρακολουθεί όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπουλου)

ΥΓ: Στη 13η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/7/2022, ο δήμος παραδέχτηκε ότι η οφειλή του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ είναι μεγαλύτερη από 1.200.000 € (λεπτό 1:55:58 περίπου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: